plexiglas

Er is het afgelopen jaar bijzonder veel veranderd. De plotselinge opkomst van het coronavirus heeft de wereld tot stilstand gebracht en de manier waarop mensen met elkaar omgaan is volledig veranderd. Sociale contacten dienen zoveel mogelijk vermeden te worden, mensen zijn zoveel mogelijk vanaf thuis gaan werken en het openbare leven is compleet anders geworden. 

Ook bij jou op het bedrijf zijn de gevolgen meer dan voelbaar. Waar voorheen mensen gezellig op kantoor samen aan het werk waren, zijn de meeste bureaus leeg komen te staan en wordt zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt. Natuurlijk heeft dat de nodige gevolgen gehad voor de productiviteit en het afstemmen van de werkzaamheden tussen verschillende afdelingen. Online vergaderen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld en het gros van het werk wordt thuis gedaan en vervolgens via het internet aangeleverd. 

Om mensen probleemloos te kunnen laten werken wil je plexiglas installeren

Gelukkig lijkt het er echter op dat er licht aan het eind van de tunnel is. Steeds meer mensen krijgen vaccins en de verwachting is dat over een paar maanden er weer sprake is van een enigszins normale gang van zaken. Desondanks wil je natuurlijk dat je personeel straks probleemloos aan het werk kan op kantoor, zonder dat ze zich bang hoeven te maken voor eventuele problemen voor de gezondheid. 

Zodoende heb je besloten om tussen de verschillende bureaus straks afscheidingen te gaan maken. Op deze manier kan iedereen gewoon aan de slag, maar voorkom je dat er risico’s genomen worden. Ook bij de receptie wil je zorgen dat het personeel probleemloos aan de slag kan, zonder bang te zijn dat ze het een of ander kunnen lopen als ze eventuele klanten of collega’s te woord staan. Dus ook daar wil je straks een degelijke afscheiding plaatsen. 

Plexiglas is maar liefst 30 keer zo stevig als gewoon glas

Eerst zat je er over te denken om glazen platen te installeren, maar dit blijkt toch niet zo heel praktisch te zijn. Glazen platen zijn zwaar en je wilt bovendien niet het risico lopen dat deze per ongeluk kapot kunnen gaan en in vele kleine stukken uit elkaar kunnen klappen. Daarom heb je besloten om aan de slag te gaan met plexiglas. Plexiglas is maar liefst dertig keer steviger dan glas en is daarnaast behoorlijk duurzaam. 

Bovendien kun je plexiglas op maat laten zagen, waardoor je precies de juiste afmetingen voor iedere plek kunt bestellen. Daarnaast zijn er verschillende soorten plexiglas leverbaar, zodat je er zeker van kunt zijn dat je voor iedere plek het juiste materiaal in huis haalt. Op het kantoor wil je bijvoorbeeld heldere plexiglas platen laten plaatsen tussen de verschillende bureaus. Op deze manier kunnen collega’s elkaar gewoon zien, hetgeen de communicatie toch een stuk makkelijker maakt. 

Er zijn verschillende soorten plexiglas van verschillende diktes leverbaar

Daarnaast kun je kiezen uit melkwitte plexiglas platen, ontspiegelde plexiglas platen, uv-doorlatend plexiglas platen, spiegelplaten van plexiglas of plexiglas platen met structuur. Ieder type heeft zijn eigen karakteristieken en daarnaast kunnen ze allemaal in verschillende diktes worden geleverd. Op deze manier kun je zelf bepalen met wat voor materiaal je waar aan de slag gaat.