slimme raamdecoratie

Traditionele raamdecoratie maakt de komende jaren plaats voor elektrische of slimme raamdecoratie. Voor mensen die veel bezig zijn met het creëren van een smarthome is dit een enorme ontwikkeling, want dit innovatieve gordijn heeft veel voordelen en veel mogelijkheden. In dit blog wordt er duidelijk wat de voordelen zijn van slimme raamdecoratie en waarom deze functie het dagelijkse leven gemakkelijker maakt.

Bediening met je smartphone

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een telefoon op zak, hierdoor is de bediening van slimme raamdecoratie altijd binnen handbereik. Je kunt de slimme raamdecoratie namelijk koppelen aan een app op je telefoon. Zo hoef je nooit meer opzoek naar een afstandsbediening en kun je op elk gewenst moment de gordijnen of jaloezieën naar een gewenste stand verplaatsen.

Veiliger op vakantie

Met slimme raamdecoratie kun je, waar je ook bent, de raamdecoratie op afstand bedienen. Het is ook mogelijk om de jaloezieën te automatiseren. Op deze manier kan je de elektrische jaloezieën eenvoudig instellen om op een bepaald tijdstip automatisch te zakken of te stijgen. Dit is erg handig en waardevol als je voor langere tijd op vakantie gaat, maar het niet aan vreemden wilt laten zien. Een dief denkt bijvoorbeeld dat er iemand thuis is. Zo kan jij met een veilig gevoel van je vakantie genieten.

Voor iedereen

Raamdecoratie kan niet alleen door de eigenaar worden bediend. Net als gewone raamdecoraties zijn ook slimme raamdecoraties voorzien van een trekfunctie die iedereen kan bedienen. Dit betekent dat zelfs mensen die geen app of afstandsbediening hebben, zoals een oppas of schoonmaakster, de stand van het slimme rolluik, jaloezie of gordijn kunnen veranderen.

Op afstand bedienbaar

Traditionele raamdecoratie moet altijd handmatig bediend worden. Gebruikers worden gedwongen om (dubbele) rolgordijnen, jaloezieën, jaloezieën en duo’s met de hand te bedienen. Dit kost niet alleen meer tijd, maar ook inspanning. Soms is het erg handig als je de raamdecoratie in jouw huis op afstand kunt bedienen. Overweeg bijvoorbeeld om met jouw stem de elektrische raamdecoratie te bedienen, zodat je de raamdecoratie op elk moment naar het gewenste niveau kunt verplaatsen. Ideaal tijdens het koken, of als je simpelweg even je handen vol hebt!

Instellen op weersomstandigheden

In feite zegt de naam “slimme raamdecoratie” het al. Dit slimme gordijn is zo slim dat je kunt instellen wanneer deze automatisch omhoog of omlaag beweegt bij verschillende weersomstandigheden. Je kan je elektrische rolgordijnen bijvoorbeeld koppelen aan een zonnesensor. Waardoor deze het werk voor je doet. Denk aan specifieke acties met sterk of zwak zonlicht. Als de zon schijnt, gaan de rolgordijnen automatisch naar beneden en als het bewolkt is, gaan de rolgordijnen automatisch omhoog.

Lange levensduur

Omdat je zelf nauwelijks gordijnen hoeft te bedienen, gaat de raamdecoratie een stuk langer mee. Er kunnen ook geen lange draden breken. Deze zijn simpelweg verwerkt in het design. Omdat er geen lange draden zijn kunnen ook kleine kinderen zonder enige zorg in de buurt van de raamdecoratie spelen.