duo rolgordijn

Duo rolgordijnen bestaan, zoals de naam al verraad, uit twee verschillende lagen gordijnen. De stoffen overlappen elkaar waarbij de dichtheid en transparantie elkaar overlappen om een mooi resultaat te krijgen. Daarnaast kun je een duo rolgordijn op maat laten maken,  waardoor je het bij praktisch elk raam, of zelfs deur, kunt gebruiken. Ben je benieuwd geworden en wil je meer weten? Lees dan snel verder!

Wat zijn duo rolgordijnen nu precies

Duo rolgordijnen bewegen onafhankelijk van elkaar, waardoor je kunt spelen met hoe je ze laat overlappen en waar gewone rolgordijnen uit één gordijn, met één laag stof bestaan, hebben duo rolgordijnen het dubbele aantal. Dus twee lagen stof achter elkaar, waarbij de ene op zijn plek blijft hangen en de andere heen en weer kan schuiven. 

Bepaal de gewenste mate van zicht, transparantie en zonwering

Doordat je zelf  met het ene gordijn over het andere kunt schuiven, krijg je de gewenste mate van zicht, transparantie en zonwering. Heel anders dan bij een gewoon rolgordijn. Daarbij heb je namelijk maar twee opties: dicht of open. Met duo rolgordijnen kan meer en kun je een constante sfeer aan de ruimte geven.

Best of both worlds

Rolgordijnen hebben voor veel mensen nog steeds een wat suf imago en jaloezieën winnen juist aan populariteit. Die laatste zorgen ervoor dat het licht mooi naar binnen valt en kunnen een prachtige toevoeging aan een interieur zijn. Duo rolgordijnen combineren de voordelen van beide producten en zijn daarnaast voordelig, eenvoudig te monteren en licht van gewicht.

Wat zijn semi transparante duo rolgordijnen

Er zijn ook semi transparante duo rolgordijnen op de markt, hiermee kun je de mate van lichtinval nog beter controleren. De dichte banen in dit gordijn zijn dusdanig geweven dat het nog steeds mogelijk is om erdoor naar buiten te kijken, zonder dat je direct een enorme inkijk hebt. Schijnt de zon hinderlijk in de kamer? Gebruik dan de bedieningsketting om de gesloten banen achter de open banen te schuiven en het gordijn is meteen gesloten en uiteraard zonwerend. 

Totaal verduisteren met duo rolgordijnen

Verduisterende duo rolgordijnen zijn ook ideaal om zelf de sfeer, lichtinval en privacy te kunnen regelen, maar ze zijn ook zeer geschikt om het felle daglicht buiten te houden. Daarmee zijn ze ideaal voor in de slaapkamer. Voor dit type duo rolgordijnen worden vaak zachte stoffen en materialen gebruikt.