houten pvc vloer

Wanneer de houten vloer die je in huis hebt liggen verouderd is en slijtage is gaan vertonen, is het tijd voor een nieuwe vloer. Niet alleen zijn versleten vloeren lelijk voor het oog, maar ook zijn ze gevaarlijk. Door jarenlange slijtage worden vloeren glad. En, ook niet onbelangrijk, oude vloeren zijn gevoelig voor vocht en andere nare kwaaltjes, zoals schimmelvorming, het aantrekken van ongedierte en dergelijke zaken. Tijd voor een nieuwe vloer dus. Veel Nederlanders kiezen bij het vervangen van hun oude vloer voor plaatsing van een houten PVC vloer. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt een houten PVC vloer kopen zo aantrekkelijk? Het antwoord is simpel: omdat PVC vloeren van hout meerdere aantrekkelijke kenmerken hebben, die door steeds meer mensen ontdekt en onderkend worden.

Een houten PVC vloer heeft een lange levensduur

Zoek je een vloersoort met een lange levensduur, dan is de keuze voor een houten PVC vloer een verstandige zet. In vergelijking met bijvoorbeeld laminaat of een vinylvloer gaan houten PVC vloeren lang mee. Dit heeft vooral te maken met een sterke slijtlaag die op de PVC vloer zit en die grove beschadiging helpt voorkomen.

Ook mogelijk in combinatie met vloerverwarming

Een houten PVC vloer is warmte doorlatend. Daardoor is deze vloersoort perfect te combineren met vloerverwarming. PVC vloeren passen zich automatisch aan de omgevingstemperatuur aan. Lekker toch, zo’n warme vloer?

Geluiden worden goed gedempt

Ongetwijfeld herken je wel de situatie dat houten vloeren, zeker parket en laminaat, behoorlijk kunnen kraken. Met houten PVC vloeren hoef je hier niet bang voor te zijn. De vloeren kraken niet en dempen omgevingsgeluiden goed. Eventueel kan er nog een extra dempen zeil onder de vloer worden gelegd voor nog meer geluidsabsorptie.

PVC vloeren zijn eenvoudig schoon te houden

De vloer vaak moeten schoonmaken is niet iets waar veel mensen van houden. Geen zorgen: een PVC vloer van hout heeft nauwelijks onderhoud nodig. De bovenlaag van PVC vloeren is namelijk glas en houd vloeistoffen en vocht tegen. Hierdoor kan de vloer snel en gemakkelijk worden afgenomen met een natte doek. Af en toe met de stofzuiger er overheen en klaar is Kees: de PVC vloer is weer spic en span!

Eenvoudig plinten aanbrengen

Een van de pluspunten van een houten PVC vloer is dat er geen plakplinten benodigd zijn. Door de vloer vast te lijmen, hoeven er slechts staande plinten op de vloer aangebracht te worden. Dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk!