woonkamer naar tuin verplaatsen

Houd jij ook zo enorm van het buitenleven? Kunnen de lente en de zomer je niet lang genoeg duren? Waarom verplaats je dan je woonkamer niet naar de tuin? Zo geniet je met volle teugen van de natuur en van het zonnetje in je eigen achtertuin.

Kies voor trendy bij woonkamer naar tuin verplaatsen

Als je dan echt je woonkamer naar de tuin verhuist, dan wil je uiteraard de nieuwste trends volgen. Met terra en steigerhout kom je er tegenwoordig niet meer. Binnen kiezen we steeds meer voor donkere kleuren en dat is buiten dan ook idem dito. Buiten hoef je bovendien minder snel bang te zijn dat het te donker wordt. Donkere tegels en wellicht zelfs een pikzwarte muur zijn helemaal hip. Stel je eens voor hoe mooi dit matcht met het groen van de natuur en de fleurige kleuren van de bloemen in je tuin. Zet die bloemenpracht bijvoorbeeld in een gitzwarte pot.

Comfortabele meubels

Kom je na een dag werken thuis, dan plof je het liefst in een luie stoel of op een heerlijke loungebank. Je hebt dan vast en zeker geen zin in een of andere harde tuinbank. Als je tuin dan toch het verlengstuk van je kamer of zelfs je zomerse woonkamer wordt, kies dan zeker voor mooie en comfortabele buitenmeubels. Er zijn diverse loungebanken verkrijgbaar die zacht en knus zijn, maar toch weerbestendig. Het is ideaal dat je ze dan ook gewoon ’s nachts buiten kunt laten staan. Een woontuin maken is op deze manier zo praktisch als het maar kan.

Sfeertips voor de tuin

Een woonkamer mag sfeervol zijn, toch? Dit geldt dan ook voor jouw huiskamer in de tuin. Ga voor sfeerlichtjes, plaids, kussens en een mooi kleed op de tafel. Neem vooral zachte stoffen. Wat denk je van een paar krukjes met schapenvachten? Altijd ideaal om erbij te schuiven en ze zitten heerlijk. Heb jij zelf ook nog leuke sfeertips voor de tuin?

Vloeiende overgang

Grenst jouw tuin direct aan je woonkamer? Dan kun je kiezen voor een soort verlenging. Het is mooi om dan de twee ruimtes vloeiend in elkaar over te laten lopen. Leg buiten bijvoorbeeld dezelfde vloerbedekking als binnen. Het is wel handig om drempels zoveel mogelijk te vermijden. Heb jij juist een houten vloer, dan zou je voor houten vlonders kunnen gaan. Natuurlijk neem je materiaal dat makkelijk schoon te maken is. Jij gaat ook een woontuin maken?