van je badkamer een Wellness paradijs maken

Wist je dat de sfeer in jouw huis een directe invloed heeft op jouw welzijn? Gedragspsychologen kwamen er achter dat rommelige ruimtes het vrijkomen van stresshormonen en een stijging van de hart- en ademhalingsfrequentie kunnen veroorzaken. Wanneer we het druk hebben, hebben we juist extra behoefte aan ontspannende, herstellende ruimtes in huis die rust bieden na een drukke dag.

Zorg voor een balans in praktisch en rust

Een goed ontworpen badkamer, waar rust gemakkelijk te verkrijgen is, kan je helpen bij jouw zoektocht naar een betere gezondheid en welzijn. Een op maat gemaakt badkamerontwerp zal je inspireren om goed voor jezelf te zorgen, of het nu een wekelijks bad is of de ochtend activiteiten die je voorbereiden op de komende dag. Hieronder bespreken we de badkamerrenovaties die nodig zijn om jouw gezondheid en welzijn te verbeteren. Lees dus als je de ultieme wellness retraite wil creëren. 

Een badkamerrenovatie die ruim aanvoelt en er overzichtelijk uitziet, is de sleutel tot het creëren van een wellnesscentrum in huis. Uitstekende ventilatie, naadloze functionaliteit en een logische lay-out die gemakkelijk te navigeren is, zullen voor rust zorgen. Begin de badkamerrenovatie reis met een lijst met musthaves die van comfort een prioriteit maken; heb je een richel naast het bad nodig om een ​​boek of een glas wijn neer te zetten? Is een dubbele wastafel een must-have? Kies een centerpiece voor de badkamerruimte, zoals een mooi gevormd bad, en zet deze centraal. Meer dan twee concurrerende hoofd functies zorgen ervoor dat jouw badkamer druk aanvoelt. 

Zo maak je van je badkamer een Wellness paradijs

Een kalmerende sfeer

Verlichting heeft een grote invloed op ons humeur en ons comfort. Bij het ontwerpen van een verlichtingsschema voor een nieuwe badkamer die moet aanvoelen als een wellness-retraite, moet je voor je begint met verbouwen beslissen welk type lichtbron en de plaatsing daarvan nodig is. Maak optimaal gebruik van het beschikbare natuurlijke licht. Dat kan betekenen het toevoegen van een dakraam, een extra raam of het openen van de badkamerindeling om natuurlijk licht door te laten. Design Tip: Dimbare lampen met bollen met een warme kleur zorgen voor een gezellige, ontspannen sfeer. 

Natuurlijke materialen

Tijd buiten in de natuur doorbrengen is therapeutisch. Het is bewezen dat de eeuwenoude Japanse praktijk van ‘bosbaden’, waarbij individuen tijd doorbrengen met het verbinden met de natuur, angst- en depressie niveaus vermindert. Breng een beetje van de natuur naar jouw badkamer door natuurlijke materialen zoals steen, hout en bamboe te gebruiken. De look en feel van natuurlijke materialen verbinden je met de natuur.

Kiezen voor natuurlijk boven synthetisch geldt ook voor de schoonmaakmiddelen die je voor jezelf en je badkamer gebruikt. Selecteer producten met een laag toxinegehalte met subtiele, natuurlijke geuren die milieuverontreinigende stoffen en de blootstelling aan schadelijke chemicaliën tot een minimum beperken.

maak van je badkamer een Wellness paradijs

Een van de belangrijkste voordelen van een op maat gemaakte badkamer is dat het badkamerontwerp specifiek is afgestemd op jouw ruimte, unieke behoeften en persoonlijke stijlvoorkeur, waardoor een plek wordt gecreëerd die zowel functioneel als rustgevend is.

Verbeter de ervaring van jouw spa-renovatie thuis met een paar toevoegingen zoals dikke, zachte handdoeken, een weelderige kamerplant of een vaas met verse bloemen. Om je badkamer retraite nog persoonlijker te maken, voeg je een paar betekenisvolle voorwerpen toe die positieve gevoelens of herinneringen opwekken, zoals een klein sieraad dat je op vakantie hebt gevonden of een cadeau van een geliefde. Denk er echter aan om terughoudend om te gaan met styling toevoegingen, aangezien rommelige oppervlakken het gevoel van rust onmiddellijk kunnen omzetten naar drukte.

Comfort

Andere badkamer eigenschappen die je zou kunnen overwegen voor een badkamerrenovatie in ‘wellness stijl’, zijn onder meer:

– Verwarmde vloeren en handdoekrekken zorgen voor gezelligheid en warmte, zelfs op de koudste winter ochtenden.

– Regendouchekoppen of op maat gemaakte stoomdouches zijn favoriet bij velen voor de ultieme douche-ervaring.

badkamer als Wellness paradijs