een fles wijn openen zonder kurkentrekker

Verlang jij na een lange werkdag ook wel eens naar een lekker glas wijn? Of haal je graag je beste wijnen boven als er visite langskomt? Wanneer je met zorg een fles wijn hebt uitgekozen en daarna tot de ontdekking komt dat je kurkentrekker verdwenen is, dan is dat flink balen. Hoe kan je een fles wijn openen zonder kurkentrekker? Wij delen vijf handige manieren!

1. Wijnfles openen met sleutel 

Hoe wijnfles ontkurken zonder kurkentrekker? Met een sleutel gaat dit heel gemakkelijk! Duw je sleutel rustig schuin in de kurk en probeer dit zo ver mogelijk te doen. Houd de fles met een hand vast en draai de sleutel vervolgens om. Blijf draaien terwijl je jouw sleutel rustig omhoog trekt. Op die manier zal de kurk langzaam uit de fles worden gedraaid.

2. Fles wijn openen met houten lepel

Wanneer je dit trucje toepast, duw je de kurk in de fles maar zal de kurk niet breken. Neem een houten lepel met een dun handvat. Duw met de stengel hard op de kurk en binnen no time zit de kurk in de fles. 

3. Een schroef, schroevendraaier en hamer

Hoe krijg je een kurk eruit? Haal je gereedschapskist maar boven want met een schroef, een schroevendraaier en een hamer kan je makkelijk een fles wijn openmaken. Zo ga je te werk: draai de schroef rustig in de kurk met een schroevendraaier. Let erop dat je de schroef zo’n drie centimeter uit laat steken. Gebruik vervolgens de achterkant van de hamer om de schroef, en daarmee de kurk, uit de fles te halen.

Hoe kan je een fles wijn openen zonder kurkentrekker

4. Een schoen

Ja, je leest het goed: je kunt de kurk uit fles halen met een schoen. Ga op een stoel zitten en plaats de wijnfles ondersteboven tussen je knieën. Klem de fles stevig vast en sla met de platte zool van je schoen op de fles. Blijf dit herhalen tot de kurk loskomt. Als de kurk er bijna uitkomt, zet je de fles weer rechtop en trek je de kurk eruit.

5. Een fietspomp

Tenslotte kan je een fles wijn openen met een fietspomp. Dit trucje lijkt misschien grappig maar het werkt prima! Steek het mondstuk van de pomp in de kurk en pompen maar. Door te pompen gaat er lucht in en door de kurk. De druk die hierdoor ontstaat, zorgt ervoor dat de kurk heel snel uit de fles springt. Zo makkelijk kan het zijn, een wijnfles openmaken!

Om te voorkomen dat je de volgende keer weer met een fietspomp aan de slag moet gaan, kan je beter meteen een nieuwe kurkentrekker kopen. En om het jezelf helemaal gemakkelijk te maken, kan je direct voor een elektrische kurkentrekker gaan. Zo kan je altijd snel genieten van je heerlijke glas wijn!

Moderne En Stijlvolle Kurkentrekker
Moderne en stijlvolle kurkentrekker
Elektrische Kurkentrekker
Elektrische kurkentrekker
Brabantia classic kurkentrekker
Brabantia classic kurkentrekker
Elektrische kurkentrekker oplaadbaar
Elektrische kurkentrekker oplaadbaar