een bad of een douche

Bij het inrichten van een badkamer moet je veel beslissingen maken. Zo moet je een keuze maken tussen een bad of een douche. Als je voldoende ruimte hebt, dan kan je natuurlijk ook voor beide gaan. Echter is die ruimte in veel badkamers niet aanwezig. Daarom moet je een goede vergelijking tussen een bad en een douche maken. Om je een handje op weg te helpen, delen we hieronder de voor- en nadelen van een bad en douche. 

De voor- en nadelen van een bad

Als je vooral heerlijk wilt ontspannen, dan kies je het beste voor een bad. In bad kan je immers lekker languit liggen, tot rust komen en heerlijk relaxen. Bovendien is het ook mogelijk om met je partner in bad te liggen, als quality time of een romantisch moment samen. Heb je jonge kinderen? Dan kan je ook samen met hen in bad gaan of de kinderen onderling. Dit is tevens een goede manier om water te besparen!

Dit brengt ons ook meteen naar de nadelen van een bad. Het eerste nadeel is dat een bad veel water verbruikt. Per bad verbruik je zo’n 120 tot 150 liter water. Bij een douche is dat slechts 20 tot 60 liter water per keer. Daarnaast neemt een bad ook veel ruimte in beslag. In beide gevallen kom je dus beter bij een douche uit.

een bad of een douche nemen

Voor een bad moet je ook flink wat budget hebben. Zeker als je voor een luxueus bad wilt gaan, zal je hier zeker wat geld voor moeten neerleggen. Maar als je iemand bent die heel graag in bad gaat, dan zal je het de investering waarschijnlijk wel waard vinden.

De voor- en nadelen van een douche

In de meeste badkamers tref je wel een douche aan. Dit is niet zo vreemd, aangezien een douche veel voordelen met zich meebrengt. Zo is het heerlijk om onder de douche te staan, zowel om de dag mee te beginnen als na een lange werkdag. Je geniet van het warme water, van de aangename straal en je kunt je lekker inzepen. 

Daarnaast is het waterverbruik ook zeker een voordeel. In vergelijking met een bad verbruikt een douche veel minder water. Ook neemt een douche minder ruimte in beslag. Als je een kleine badkamer hebt, zal je waarschijnlijk voor een douche moeten kiezen. Een douche is dus niet alleen goedkoper qua verbruik, maar is ook praktischer dan een bad.

Wat is beter een bad of een douche

Hoe je het ook draait of keert: zowel een bad als een douche hebben voor- en nadelen. Als je een grote badkamer hebt, kan je het beste voor beide gaan. Met zowel een douche als een bad kan je immers optimaal genieten in je badkamer!