slaapkamer-nieuwe-look-geven

Om je slaapkamer een nieuwe look te geven, hoef je helemaal geen grondige verbouwingen te doen. We geven je 10 tips om op een eenvoudige manier je slaapkamer in een nieuw jasje te steken.

Matras

Voor een goede nachtrust is een goede matras essentieel. Matrassen bestaan er in alle maten en kwaliteiten. Handig is het wanneer je bij een bedrijf koopt waar je je matras eerst een tijdje mag uitproberen.

Dekbed

Een zomer- en winterdekbed of één voor alle seizoenen? Ga je voor een donzen dekbed of heb je liever synthetisch? De keuze is aan jou.

Overtrek

Dat synthetische of donzen dekbed moet natuurlijk ook een overtrek hebben. Dit bepaalt mee de uitstraling van je slaapkamer. Het is leuk om af te wisselen. Een ander kleurtje of motief zorgt al onmiddellijk voor een nieuwe look.

Kussens

Voor een goede nachtrust heb je ook het juiste kussen nodig. Slaap je op je rug, je buik of je zij? Kies je kussen volgens je slaaphouding.

Televisie

Ben je fan van tv-kijken vanuit je bed? Een tip: een tv aan een beugel werkt ruimtebesparend en oogt luxueus.

Planten

Planten in je slaapkamer? Ongewoon misschien, maar zeker geen slecht idee. Ze zijn leuk als decoratief element en bovendien zorgen ze voor een goede luchtkwaliteit, want ze helpen de lucht te zuiveren.

Make-uptafel

Wat ruimte over? Installeer dan misschien een make-uptafel. Handig om al je beautyproducten bij elkaar te hebben.

Spiegel

En wie make-uptafel zegt, zegt spiegel. Een spiegel is niet enkel praktisch voor je make-up. Hij is gewoon heel handig. In een hoge spiegel kan je jezelf van kop te teen bewonderen. En niet vergeten: een spiegel vergroot optisch je slaapkamer.

Koester de stilte

Omgevingsgeluiden kunnen erg storend zijn. Vooral wanneer je wil slapen. Het is dus geen gek idee om geluidsisolatie te overwegen in je slaapkamer. Dat hoeven daarom geen schuimpanelen te zijn. Een massieve deur, een tochtstrip, een rolluik of isolerende gordijnen doen ook al wonderen.

Klein maar fijn

Heb je tot slot een kleine slaapkamer, ga dan voor lichte kleuren om je kamer groter te doen lijken. En kies voor plankjes en kastjes aan de muur die ruimtebesparend werken.