home cinema woonkamer

Is het niet altijd je kinderdroom geweest om thuis een cinema te hebben? Als je het juist aanpakt kan je van je woonkamer een eigengemaakte thuisbioscoop maken! Wij geven je de juiste tips & tricks om van jouw living de ideale ruimte te maken om films te kijken.

Een beamer in plaats van een televisie

Om de maximale filmervaring te hebben is een beamer bijna onmisbaar. Met een beamer kan je beelden veel groter projecteren dan een televisie. Kies dus een grote muur in je living waar je je films op wil afspelen. Verder is een beamer ook goedkoper dan een een tv, en kan je het beeld aanpassen naargelang de grote van je muur. Met een beamer is de beeldkwaliteit iets minder goed, maar het geeft wel dat cinema-effect waar je naar op zoek bent.

Zo donker mogelijk

We kennen het gevoel allemaal, je zit te wachten in de cinema tot je film begint, en plots gaan de lichten uit. Het is vanaf dan dat weet je dat de rollercoaster van start gaat. Net zoals in de bioscoop is het ook belangrijk dat het volledig donker is in je woonkamer, zodat je de volledige ervaring van de film beleeft. Hoe doe je dit? Door middel van overgordijnen. Deze zorgen ervoor dat het niet alleen donker wordt in je living, maar geven ook een isolerend effect. Het zorgt dus voor een ideale sfeer in je zelfgemaakte home cinema.

Nog een stap verder

Voor wie echt ‘full option’ wil gaan kan ook zijn raam verduisteren op maat. Dit kan via een plisségordijn bijvoorbeeld. Via deze optie kan je ook nog een beetje licht doorlaten, waardoor je kan kiezen hoeveel lichtinval je wil hebben doorheen de dag en tijdens je film.

De zetels

Bij een goede home cinema horen natuurlijk ook comfortabele zetels. Uiteraard ga je niet de typische cinemastoelen in je living zetten. Maar je kan wel kiezen voor een grote zetel waar je languit in kan liggen, liefst met meerdere personen. Of misschien is een gigantisch poef wel iets voor jou? Beeld het je even in: het is een vrijdagavond na je werkweek, je ploft rustig neer in je poef met een gigantische doos popcorn. Klaar voor die film te zien waar je al een tijdje naar uitkijkt. Een betere vrijdagavond kan je je toch niet voorstellen?

Kussens & dekentjes

Om de ruimte helemaal af te maken, heb je vele kussens en dekentjes nodig. Denk aan mooie sierkussens die de ruimte complimenteren én comfortabel zijn en warme fleece dekentjes die groot genoeg zijn voor twee. 

Nu is het tijd om te genieten van vele filmavonden in je nieuwe woonkamer. Welke film zet jij op?