interieur-kleuren-woonkamer

Het kan lastig zijn om de juiste kleur interieur kleuren woonkamer te bepalen. Het kleurgebruik is erg sfeerbepalend en helpt je om een sfeer te creëren die past bij jouw smaak en woning. Hoe kies je kleur voor je woonkamer? Wat zijn nou moderne interieur kleuren? En hoeveel kleuren in je interieur kies je? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je heel veel woonkamer kleur inspiratie op kunt doen.

Ben jij klaar voor woonkamer kleur inspiratie? Lees dan snel verder en vind jouw ideale interieur kleuren woonkamer!

Hoe kies je kleur voor je woonkamer

Er zijn talloze kleuren om uit te kiezen. Door zelf verf te laten mengen, zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos. Om de keuze wat makkelijker te maken valt het aan te raden om eerst te bepalen of je voor warme of koude kleuren kiest. Hierbij kun je de functie van de kamer in gedachten houden. Veel mensen kiezen voor koude, frissere kleuren in ruimtes waar veel gebeurt, zoals de keuken of gang. Denk aan diverse tinten blauw, groen, paars of grijs. Wil je juist een rustige uitstraling, in bijvoorbeeld de slaapkamer of je woonkamer, dan kun je voor warme kleuren zoals oranje, geel of rood kiezen. Deze rustgevende kleuren woonkamer worden verder versterkt als je hier bijpassende meubels of een mooi kleed in een matching kleur bij uitzoekt.

Kleurgroep met accentkleur

Heb jij je keuze gemaakt? Dan kan je verder met oriënteren binnen die kleurgroep. Er zijn namelijk heel veel tinten rood, bruin, geel of blauw om maar wat te zeggen. Zodra de kleurgroep gekozen is, kan je gaan nadenken over de accentkleur. Je hebt bijvoorbeeld de keuze gemaakt voor chocoladebruin als basis. Welke kleur past bij chocoladebruin? Deze kleur vormt vervolgens het middelpunt van de gekozen kleurgroep en laat je in diverse ruimtes terugkomen op meerdere plekken. Dit geeft direct samenhang in je interieur.

Hoeveel kleuren in je interieur jij gebruikt hangt af van je persoonlijke wensen. Vaak bereik je het beste effect met 3 à 4 verschillende kleuren. Laat de accentkleur in je slaapkamer terugkomen achter je bed of gebruik in de woonkamer de schoorsteenmantel of de muur achter de bank voor de accentkleur. Zo laat je dit oppervlakte echt opvallen. Extra leuk als je hier nog wat fotolijstjes op wilt hangen of als je van plan bent om een posterwand te maken!

Welke muur in woonkamer kleur geven

Jij hebt woonkamer kleur inspiratie opgedaan en bent er helemaal over uit. Of je nu kiest voor rustgevende kleuren woonkamer of een echte knalkleur, het is voor het effect ook nog belangrijk welke muur jij kleur gaat geven. Als je de woonkamer langer wilt laten lijken, kies je voor een zijmuur. Door twee kleine wanden tegenover elkaar van kleur te voorzien, oogt je woonkamer knusser en gezelliger. Hou ook rekening met de lichtinval, want een wand waar weinig licht op valt zorgt ervoor dat de kleur donkerder uitvalt. Als je uitkomt op een donkere kleurenkeuze in je interieur, neem je een muur waar het meeste licht op valt of een iets lichtere variant van jouw gewenste kleur.

Kleuren bij jouw interieursmaak

Een andere optie is om jouw huidige meubels en interieursmaak als uitgangspunt te nemen. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag: “Welke kleuren voor modern interieur?” Veel mensen kiezen voor blauwtinten, grijstinten of groentinten voor in een modern interieur. Een Scandinavische inrichting is zeer licht, dus het is mooi om ook het kleurgebruik licht en luchtig te houden. Een accentkleur zoals zonnegeel staat prachtig en trekt echt de aandacht. Bij een industrieel interieur met veel donkere kleuren past cognac schitterend. Deze diepe kleur kan je onder meer terug laten komen in je meubels. De kleurenkeuze in je interieur laat zien wie jij bent en wat jij mooi vindt. Je kunt hier dus zeker mee experimenteren.

Populaire interieur kleuren woonkamer zijn onder meer rustige aardse tinten, maar ook opvallende kleuren zoals donkergroen of terracotta. Met kleuren combineren interieur zorg je voor een warme, gezellige uitstraling en voelt iedereen zich snel thuis. Voor een woonkamer kleuradvies kijk je niet alleen naar de laatste trends, maar ook naar de kleuren die jou aanspreken en waar je een goed gevoel bij krijgt. De kleurenkeuze in je interieur heeft namelijk ook invloed op hoe jij je voelt in een bepaalde ruimte. Kleuren combineren interieur is dus belangrijker dan je wellicht in eerste instantie dacht.

Welke kleuren combineren in huis?

Hoe kies je kleur voor je woonkamer is geen vraag die je erg eenvoudig beantwoord. De gekozen interieur kleuren woonkamer hangen af van de ruimte, de meubels die je al hebt en je eigen smaak. Vervolgens kun je inspiratie opdoen en een moodboard maken. Vraag jij je af welke kleurenkeuze in je interieur het mooist staat? Blauw is een veelgekozen kleur. De kleur straalt rust uit en valt heel mooi te combineren met bijvoorbeeld goud of oker. Deze kleuren laat je terugkomen in woonaccessoires, zoals de kussens op de bank of een prachtige vaas. Een andere populaire basiskleur is groen. Dit matcht prachtig met zwart en goud en roept direct het gevoel van de natuur op.

Hou jij het graag eenvoudig en ben je gek op grijs- en bruintinten? Voor interieur kleuren woonkamer kan je dan kijken naar cognac. Verf een hele muur in deze smaakvolle tint of laat het terugkomen in je meubels of vloerkleden. Kleuren combineren interieur doe je dus niet alleen door de wanden te verven, maar ook juist door meubelstukken en leuke accessoires hierop uit te zoeken.

Interieur kleuradvies

Voor interieur kleuradvies kan je een professional inschakelen. Ook kan je online zeer veel inspiratie opdoen door te zoeken op “Interieur kleuradvies”. De beste manier om er achter te komen welke kleuren jou aanspreken, is door een moodboard te maken van interieurstijlen en kleuren die je mooi vindt. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van Pinterest. Wanneer je een aantal afbeeldingen hebt toegevoegd, zie je hier al snel de rode draad in terug. Dit valt ook aan te raden als jij en je partner het niet eens kunnen worden over de kleuren die jullie terug willen zien in het interieur.

Kleur woonkamer 2022

Ben jij benieuwd wat dé kleur woonkamer 2022 is? Voor 2022 bestaan de interieur kleuren woonkamer vooral uit natuurlijke en lichte tinten, zoals rustige aardetinten, frisblauwe tinten en olijfgroene kleuren. Deze moderne interieur kleuren geven je woonkamer een rustgevende uitstraling waarin je je op je gemak voelt. Rustgevende kleuren woonkamer zijn dus de trend van dit jaar.

Hopelijk heb jij veel woonkamer kleur inspiratie op kunnen doen na het lezen van dit artikel. Op zoek naar een interieur kleuradvies of wil je meer weten over moderne interieur kleuren? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.