kamerplanten ruiken lekker

Vandaag de dag zijn kamerplanten niet meer weg te denken uit het interieur. Hoewel veel mensen kiezen voor planten vanwege hun uiterlijk, kan je juist ook geurende planten voor in huis kiezen. Welke kamerplanten ruiken lekker? Wij zetten hieronder zeven geurende kamerplanten op een rijtje!

1. Geurende kamerplanten: lavendel plant binnen

Lavendel is een bekende geur die iedereen kent. Lavendel ruikt groen, kruidig en intens. Dit is dan ook de reden waarom deze geur zo populair is in verzorgingsproducten. Daarnaast heeft lavendel een kalmerende werking. Het is dus ideaal om een lavendelplantje in de slaapkamer te zetten! Naast de heerlijke geur krijg je er ook nog eens mooie paarse bloemen bij. Met deze paarse geurende bloemen creëer je de beste ontspanning in huis! Let er wel op dat de lavendel plant in het zonlicht staat want daar zal hij het mooiste bloeien. 

lekker ruikende kamerplanten

2. Gardenia 

Ben je op zoek naar een mooie kamerplant met witte geurende bloemen? Dan is de gardenia een aanrader! Deze plant ziet er niet alleen prachtig uit, maar creëert ook een heerlijke jasmijngeur in huis. De gardenia heeft weinig onderhoud nodig. Het enige wat hij veel nodig heeft, is water. Deze plant heeft veel dorst dus ga er geregeld met de gieter langs.

ruikende kamerplanten

3. Jasmijn plant binnen

Als je van een jasmijngeur houdt, dan kan je natuurlijk ook een jasmijnplant in huis halen. Deze geurende kamerplant heeft subtiele witte bloemen en past, net als de gardenia, in iedere interieurstijl!

heerlijke kamerplanten

4. Stephanotis 

Als we aan de best geurende kamerplanten denken, dan mag de Stephanotis zeker niet in dit rijtje ontbreken. Deze plant wordt ook wel bruidsbloem genoemd en verspreidt een heerlijke, sterke geur in huis. Je kunt deze geurende kamerplant prima houden als vaste bloem. De prachtige witte bloemen vallen meteen op, net als de sierlijke groei van deze plant. Kortom: een plaatje om in huis te hebben!

Welke kamerplanten ruiken lekker

5. De wasbloem

Heb je al eens gehoord van de wasbloem? Deze plant wordt ook wel Hoya genoemd en verspreidt tijdens de nacht een heerlijke geur. Ideaal als je een avondmens bent of wanneer je ‘s ochtends juist vroeg opstaat. De sierlijke bloemen zijn ook nog eens prachtig om naar te kijken. Het is wel belangrijk dat de wasbloem niet in direct zonlicht staat want anders verkleuren de bladeren. Een warme standplaats vindt de wasbloem wel prettig.

deze kamerplanten ruiken lekker

6. Citroengeranium

De citroengeranium (Pelargonium Graveolens) als geurende kamerplant is ook een aanrader. De geranium ken je waarschijnlijk wel, maar misschien is de citroengeranium nieuw voor jou. Zoals de naam reeds verklapt, verspreidt deze plant een heerlijke, frisse citroengeur. Zo kan je iedere dag genieten van een frisse geur in huis. Heerlijk, toch?

7. Kruiden in huis

Tenslotte moeten we bij geurende planten ook denken aan kruiden. Wellicht heb je al wat kruiden in de keuken staan, maar je kunt ze ook perfect een plekje geven in de woonkamer, bijvoorbeeld op de vensterbank. Sterk geurende kruiden zijn bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano en de chocolademunt.

kamerplanten die lekker ruiken

Zo, deze zeven kamerplanten ruiken lekker. Het zijn woonaccessoires die echt iets toevoegen aan je interieur. Deze planten zien er namelijk niet alleen prachtig uit, maar zorgen ook voor een heerlijke geur in huis. Thuiskomen was nog nooit zo leuk! Welke geurende kamerplant is jouw favoriet?