Feng Shui interieuradvies

Wellicht heb je je het ook wel eens afgevraagd: wat is Feng Shui? Het antwoord op de vraag Wat is Feng Shui voert lijnrecht naar interieurinrichting en interieuraccessoires. Onder deze naam wordt een bepaald type interieurinrichting verstaan. Wat is kenmerkend voor een Feng Shui inrichting? Hoe kun je met een Feng Shui interieur rust creëren in huis? En waar moet je op letten als je voor een Feng Shui inrichting gaat?

Wat is een Feng Shui interieur?

Een Feng Shui interieur heeft een aantal specifieke kenmerken die dit soort interieurs een eigen karakter geven. Feng Shui is een oude Chinese filosofie die staat voor wind (Feng) en water (Shui). Het uitgangspunt van Fung Shui is dat de omgeving waarin je verblijft je welbevinden bepaalt. Als de natuur of omgeving in harmonie is met de mens, is de situatie ideaal en is er sprake van een relaxte en kalme atmosfeer. Wie in een relaxte omgeving verkeert, gaat zich volgens deze theorie ook relaxed voelen.

Basiskenmerken van een Feng Shui huis & Feng Shui interieurtips

Wat zijn specifieke kenmerken van een Feng Shui inrichting? In de eerste plaats kenmerkt Feng Shui zich door de aanwezigheid van veel persoonlijke elementen. Dit een een belangrijke tip onder de Feng Shui interieurtips. Een persoonlijk element als een familiefoto in de woonkamer mag in een Feng Shui woonkamer niet ontbreken. Familie portretten of gezinsportretten zijn ideaal voor rust creëren in huis. Voeg ook andere warme elementen toe. Zo kun je bijvoorbeeld tekeningen van je kinderen op de deur hangen voor extra rust en sfeer. Of gebruik een vitrinekast om dierbare spullen uit jullie familieverleden te etaleren. Naast dit soort persoonlijke elementen is een tweede basiskenmerk van Feng Shui woningen en belangrijk als Feng Shui interieuradvies, is het gebruik van rechthoekige en vierkante elementen. Kies qua meubilair dus voor rechthoekig en niet voor rond. Ten derde: in een Feng Shui woning staan voldoende groene planten voor de juiste energiebalans en houdt de slechte energie tegen van hoeken die eruit springen en die, volgens de filosofie van Feng Shui, ‘gifpijlen’ afschieten. Een laatste basiskenmerk van Feng Shui is om goede verlichting te gebruiken, die het interieur vult met goede yang-energie.

Nog een paar handige Feng Shui woontips

Zoek je nuttig Feng Shui woonadvies, lees dan nog even verder. We hebben namelijk nog enkele handige Feng Shui woontips voor je. Een goede tip op het gebied van Feng Shui interieuradvies is om, als je tweedehands spullen koopt en gebruikt, deze eerst goed in te wijden met wierook. Verder moeten zitplekken op de deur gericht zijn, maar mogen er geen spiegels gebruikt worden die de deur reflecteren. Ten slotte: zorg voor brede doorloopruimtes in de kamer, zodat de chi (positieve energie) vrij kan stromen en genoeg rust creëren in huis gemakkelijker wordt.