vasco designradiator

Vasco is al jarenlang een bekende naam in radiator land. Of het nu gaat om een standaard radiator of een Vasco design radiator, het merk levert een hoge kwaliteit en gaat lang mee. Doordat het merk zo’n goede naam heeft, heeft het zo’n beetje elk denkbaar model in de collectie en kun je kiezen uit verschillende materialen. Daarnaast heeft Vasco radiatoren voor in de badkamer, slaapkamer, woonkamer, etc. Met andere woorden: je kunt je hele huis verwarmen met radiatoren van Vasco.

Designradiatoren van staal of van aluminium

Vasco designradiatoren zijn er in aluminium of staal. Laatstgenoemde blijft het meest populaire materiaal voor een radiator. Dit komt deels omdat het het goedkoopste is, maar ook omdat elk denkbaar model van staal wordt gemaakt. Hierdoor kun je voor elke wens een stalen radiator vinden. Zo zijn er modellen waar je je handdoeken op kunt drogen, maar ook kleine staande, die je op elke plek kunt installeren.

Aluminium design radiatoren

Het gebruik van aluminium radiatoren is erg in opkomst. Dit materiaal geleid warmte namelijk het beste, waardoor dit type designradiator het snelste is opgewarmd. Daarnaast is dit materiaal ook het snelste afgekoeld. Verder is aluminium een stuk lichter dan staal en kan het voor specifieke muren beter zijn om een radiator van aluminium te hangen. Aluminium radiatoren zijn niet alleen praktisch en veelzijdig, maar ook heel erg stijlvol en daardoor een ware toevoeging aan iedere ruimte. 

Aluminium geleid het beste en zorgt voor een constante temperatuur

In vergelijking met staal heeft een aluminium radiator minder waterinhoud. Hierdoor zorgen ze erg snel voor de juiste temperatuur. Dit type radiator is daardoor ook geschikt voor lage temperatuurverwarming (LTV), een milieuvriendelijke en duurzame manier om de woning te verwarmen. De aanvoertemperatuur vanuit de cv ketel is dan namelijk een stuk lager, waardoor een hoog rendement wordt behaald. Daarnaast zorgt LTV door middel van een Vasco radiator voor een constante temperatuur door de gelijkmatige verdeling.

Vasco designradiatoren zijn er in veel verschillende kleuren en modellen

Waar bijna alle radiatoren vroeger wit waren, kun je ze nu vinden in zo’n beetje elke gewenste kleur. Ook heeft Vasco een uitgebreid assortiment modellen, waardoor je altijd iets kunt vinden in jouw stijl die aansluit bij de rest van je interieur, of dat nu de badkamer, woonkamer of slaapkamer is. Op die manier kun je een echte eyecatcher in huis halen, die ook nog eens voor een goede warmteverdeling zorgt.