Het verkopen van je huis kan verrassend tijdrovend en emotioneel uitdagend zijn. Het kan aanvoelen als een inbreuk op je privacy wanneer vreemden je kasten openen en rondneuzen. Ze zullen openlijk kritiek hebben op je huis en je interieur en als klap op de vuurpijl zullen ze je minder geld bieden dan je denkt dat je huis waard is. Zonder ervaring, is het gemakkelijk om fouten te maken. Zo is het verstandig om een gratis schatting te laten maken, zodat je weet waar eventuele problemen liggen, wat je eigendom waard is en nog veel meer interessante factoren om rekening mee te houden en mee te nemen in de verkoop ervan. 

In deze blog kijken we naar dingen die je niet moet doen als je je huis gaat verkopen.

Fout 1: emotioneel worden bij het verkopen van je eigendom

Het is gemakkelijk om emotioneel te worden bij de verkoop van je huis. Je hebt veel tijd en moeite gestoken in het vinden van het juiste huis en je hebt er veel herinneringen gemaakt. Mensen hebben over het algemeen moeite om hun emoties onder controle te houden als het tijd is om afscheid te nemen.

Wanneer je besluit je huis te verkopen, zie jezelf dan als een ondernemer en een verkoper in plaats van alleen de eigenaar. Vergeet in feite helemaal dat je de eigenaar bent. Door de transactie vanuit een puur financieel perspectief te bekijken, distantieer je jezelf van de emotionele aspecten van het verkopen van het onroerend goed. Dit kan allerlei problemen voorkomen, zoals een lagere waarde na een gratis schatting van het vastgoed

Probeer je ook te herinneren hoe je je voelde toen je het huis ging kopen destijds. De meeste kopers zullen ook in een emotionele toestand verkeren. Als je beseft dat je zowel een stuk onroerend goed als een imago en een levensstijl verkoopt, is de kans groter dat je extra moeite doet en bijvoorbeeld wat kleine verbouwingen gaat uitvoeren om een ​​de beste prijs voor je huis te krijgen. Deze veranderingen in uiterlijk zullen niet alleen de verkoopprijs ten goede komen: ze helpen je ook om emotionele afstand te creëren, omdat je huis er minder vertrouwd uitziet.

Fout 2: geen vastgoedmakelaar inhuren

Hoewel makelaars in onroerend goed een flinke commissie kunnen vragen is het geen goed idee om te proberen je huis zelf te verkopen, vooral als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Een goede vastgoedmakelaar heeft over het algemeen het beste met je voor. Zij helpen je een eerlijke en concurrerende verkoopprijs voor het huis vast te stellen, waardoor je kansen op een snelle verkoop toenemen. Een makelaar kan ook helpen de emotie van het proces af te zwakken door met potentiële kopers om te gaan en mensen te elimineren die alleen maar naar je huis willen kijken, maar niet van plan zijn een serieus bod uit te brengen.

Je makelaar heeft ook meer ervaring met het onderhandelen over huizenverkopen. Als er tijdens het proces problemen optreden, zal een ervaren professional er zijn om deze voor je op te lossen. Verder begint het proces met een gratis schatting van je woning zodat je weet hoe je de verkoop het beste aan kunt gaan pakken.

Ten slotte zijn vastgoedmakelaars bekend met al het papierwerk en de valkuilen bij vastgoedtransacties en kunnen ze ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt. Dit betekent dat er geen vertragingen of onvoorziene juridische gevolgen zullen zijn, iets dat een betrouwbaar verkoopproces ondersteund!