design stuk

Tegenwoordig is interieur enorm populair bij de nieuwe generatie. Deze trend is ontstaan doordat het veel toegankelijker is geworden zelf interieur inspiratie op te zoeken via verschillende bronnen. Resultaat: veel mensen zijn op de dag van vandaag hun eigen interieurarchitect’. En terecht dat interieurdesign zo populair is. Veel design stukken gaan jaren mee en verliezen hun waarde niet, mits je er goed zorg voor draagt. Zie een design stuk dus niet enkel als iets duur maar zeker ook als een mooie investering waaraan je veel plezier beleeft.

Maar wie ontwerpt die design stukken dan?

Een mooi voorbeeld van een designer is Eames. Met een stuk van Eames ga je nooit de fout in. De Eames lounge chair en de Eames ottoman staan in veel huizen direct in de kijker. Met deze mooie lange en elegante lounge chair, heb je niet alleen een prachtig design meubel, hij is ook nog eens super comfortabel. Twee vliegen in één klap! Een ander mooi voorbeeld zijn de Wishbone chairs van Carl Hansen. Ze worden tweedehands zelfs voor veel geld terug verkocht. Dit is dus echt een mooi voorbeeld van een designstuk dat niet in waarde daalt. Carl Hansen heeft daarnaast nog heel wat andere prachtige stoelen, denk maar aan de CH36, de CH20, de CH23 en de CH33. Daarenboven zijn ook bijvoorbeeld Pierre Jeanneret, Fritz Hansen en Knoll designers van wereldklasse. Ook bij veel Belgen kan je inspiratie opdoen, denk maar aan Vincent Van Duysen. Allemaal de moeite waard om even op te zoeken! 

Designmeubelen: functioneel, tijdloos, duurzaam en altijd in de mode

Vintage design maakt zijn comeback maar ook redelijk recente designers zoals Mette and Rolf Hay zijn helemaal trending tegenwoordig. Zij hebben niet enkel mooie meubels, ook de accessoires zijn prachtig en vaak zeer kleurrijk. Ideaal dus om je huis mee op te fleuren! Niet alleen wil je dat je designstuk eruit springt op vlak van uitstraling, je wilt natuurlijk ook dat het voldoende functioneel is. Let er dus zeker bij je aankoop op dat ‘je stoel lekker zit’ en ‘je lamp genoeg licht geeft’. Als je al deze zaken in overweging neemt, ga je met een duurzaam design stuk naar huis dat je voor altijd kan bijhouden!