hoekbankstel

Steeds meer mensen kopen een hoekbankstel en niet voor niets, je kunt er met het hele gezin, of een flinke  groep vrienden, in wegzakken om je lievelingsserie of film te kijken. En als je met zijn tweeën bent, dan kun je er allebei makkelijk op liggen. Waar moet je echter op letten als je een hoekbank in je woning plaatst?

Zorg dat je de juiste bank voor de ruimte koopt

Hoe groot je hoekbank is, heeft veel effect op je totale interieur. Als je deze bank zo plaatst dat er weinig ruimte is om omheen te lopen, dan zal je woonkamer er druk en niet-ruimtelijk uitzien. Het liefst wil je tussen de achterkant van de hoekbank en  de muur 20 centimeter ruimte houden, maar komt hier door je looproute in het nauw, schuif hem dan gerust tegen de muur aan. Heb je een ruime woonkamer, dan kun je het bankstel juist zo plaatsen dat de lengte van het chaise longue gedeelte de kamer breekt, en zo een knusser gevoel geeft.

Bedenk van te voren hoe je de hoekbank wil plaatsen

Bedenk voor je je hoekbankstel aanschaft goed hoe je deze in je woonkamer wil gaan plaatsen. Bij veel hoekbanken is dit verlengde deel namelijk niet verplaatsbaar. Houdt bij de plaatsing rekening met de looproute en de rest van je interieur. Komt de hoekbank bij de tv te staan, bedenk dan hoe die zo geplaatst kan worden dat iedereen op de bank het beeldscherm kan zien. Lees je graag en heb je een vaste lamp? Zorg dan dat je genoeg licht daarvan krijgt als de bank eenmaal staat. Heb je een vloerlamp, dan hoef je hier minder rekening mee te houden, omdat je die lamp zelf kunt verplaatsen.

Koop de juiste afmeting bank

Zorg dat je de juiste afmeting hoekbank neemt voor de ruimte waar hij in komt te staan. Een te grote bank maakt de ruimte te vol en een te kleine ziet er juist weer heel vreemd uit. Denk daarom vooral praktisch, maar verlies de rust en esthetiek niet uit het oog.

Gebruik een vloerkleed om de hoekbank deel van je interieur te worden

Om de hoekbank in de rest van het interieur over te laten gaan en er geen eiland van te maken, kun je deze half over een vloerkleed plaatsen. Hierdoor creëer je eenheid en rust. Vloerkleden met doorlopende, geografische patronen werken hier goed voor, maar een kleed in één kleur die goed bij de bank past werkt ook prima.