een spa in je eigen badkamer

Ben jij iemand die regelmatig een spa bezoekt? Dit kan als je een druk leven hebt zeer ontspannend zijn en zo kun je de batterijen weet even opladen. Toch zullen veel mensen niet zeer regelmatig een spa bezoeken. Ten eerste is een bezoek aan een spa kostbaar en je moet er tijd voor vrijmaken. Ook zal niet iedereen het prettig vinden om een spa met meerdere onbekende mensen te delen. Daarom is het het overdenken waard om je eigen spa in je badkamer te bouwen. Je kunt natuurlijk een grote verbouwing uitvoeren, maar met enkele simpele toepassingen kun je jouw badkamer al op een spa laten lijken.

Houd het wit

In een spa zijn de handdoeken en de badjassen altijd smetteloos wit. Dit bepaald mede de schone en serene sfeer in een spa. Dit is gemakkelijk te bereiken in je eigen badkamer door gebruikt te maken van lekker dikke witte handdoeken. Ook hang je een witte badjas in je badkamer en hebt al een beetje sfeer van een spa te pakken.

Hulpmiddelen bij het ontspannen

In een spa zul je vaak op de achtergrond zachte muziek horen. Aangezien jouw badkamer als een spa een optimale ruimte is om te ontspannen kun je ook zelf voor muziek zorg dragen in je badkamer. Gebruik hiervoor geen smartphone en al helemaal niet aan de lader. Dit kan gevaarlijk zijn en de smartphone beschadigen. Er zijn daarom speciale badkamerradio’s die beschermd zijn tegen spatwater. Helemaal ontspannen wordt het als je vanuit je bad ook je favoriete tv serie kunt kijken. Er bestaan tegenwoordig spiegels met een tv erin. Zeker het overwegen waard voor een hypermoderne badkamer spa.

Whirlpool

Een kleine verbouwing is dan toch nodig en eigenlijk onmisbaar voor een spa in je badkamer. Namelijk een whirlpool. Niets is zo ontspannend om in een bad met bubbels te liggen. Pak dit wel goed aan en koop ook direct een goede whirlpool, zodat je hiermee lang vooruit kan en optimaal kunt genieten.

Heerlijke geuren

Geuren bepalen ook mede de sfeer in een spa. Dit zijn vooral frisse en natuurlijk geuren. Er zijn verschillende opties om je eigen badkamer heerlijk te laten geuren. Dit kan met geurkaarsen, etherische oliën of met badzout en badolie.

Licht

Licht van een tl-buis is natuurlijk uit den boze in een spa en dus ook in een spa in je badkamer. Gebruik daarom zacht licht. Dit kan door dimbare verlichting aan te brengen, maar ook kaarsen werken zeker sfeerverhogend.