manieren om oud roze te combineren in je interieur

Droom jij van een romantisch en modern interieur? Denk dan eens aan oud roze in je interieur. Deze kleur is momenteel ontzettend populair. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn van deze trendkleur, dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel delen we vijf manieren om oud roze te combineren in je interieur. Kijk en lees mee!

1. Oud roze en hout combineren in je interieur

Wanneer je hout en oud roze combineert, dan creëer je een moderne look in je interieur. Zelfs grote, nogal bombastische houten meubelen zien er direct licht en fris uit voor een muur in oud roze. Wil je jouw eigen muurverf in oud roze mengen? De basis hiervoor is wit. Als je er een vleugje rood en een klein beetje zwart aan toevoegt, creëer je een mooie, oudroze kleur. Let op: test dit mengsel eerst altijd op een teststrip. De uiteindelijke tint zal pas zichtbaar zijn wanneer de verf droog is. 

vier manieren om oud roze te combineren in je interieur

Liever geen roze muur? Dan kan je ook kiezen voor roze meubelen en accessoires in combinatie met een houten vloer, zoals op onderstaande afbeelding. 

2. Oudroze en zwart in je interieur

De combinatie van oudroze en zwart creëert een sobere en tegelijk luxueuze uitstraling. Zeker wanneer je voor een warme en zachte roze tint kiest, zal de combinatie van roze en zwart heel dramatisch uitvallen. Deze twee tinten zijn dan ook zeer geschikt voor meubelen. Zwart en roze zien er trouwens niet alleen prachtig uit in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld. Is het geen plaatje? 

Vijf manieren om oud roze te combineren in je interieur

3. Oud roze en blauw

Ook oud roze en donkerblauw is een prachtige combinatie. De donkerblauwe tint is opvallend en intens, terwijl oudroze eerder zacht en subtiel is. Echter is het wel belangrijk dat je er rechtlijnige meubelen met combineert, zodat deze kleurencombinatie er niet te rommelig uit gaat zien. Ben je geen fan van donkerblauw? Ook lichtblauw kan gecombineerd worden met oudroze, net als denim blauw en petrolblauw. 

manieren om roze te combineren in je interieur

4. Oudroze en wit

Deze kleurencombinatie sluit heel goed aan bij de conventionele opvatting van roze als een romantische en schattige meisjeskleur. Dit is dan ook de reden waarom er dikwijls voor roze en wit wordt gekozen in een baby- of kinderkamer voor meisjes. Toch kan oudroze en wit ook een volwassen uitstraling hebben, mits je voor eenvoudige meubelen en textiel zonder bling-bling kiest. Wil je helemaal los gaan? Dan kan je de deur in oudroze verven in plaats van de muur. Deze zachte kleur past uitstekend bij een klassieke inrichting. Mooi voor in de woonkamer, maar ook zeker voor in de slaapkamer!

Vijf manieren om roze te combineren in je interieur

5. Oud roze en grijs

Tenslotte kan je oud roze en grijs combineren voor een neutrale look. Deze keuze is vooral een aanrader als je wit te kil vindt en ook niet voor een opvallende kleur wilt gaan. Grijstinten zorgen voor een elegante en toch knusse sfeer in je interieur. Dit kan door middel van een grijze muur of grijze meubelen, maar ook grijze accessoires creëren een gezellige, huiselijke en moderne sfeer. Denk bijvoorbeeld aan kussens, plaids en een grijs vloerkleed. 

drie manieren om oud roze te combineren in je interieur

Je leest het: er zijn tal van kleurencombinaties mogelijk waardoor oudroze alsnog prachtig in je interieur staat, zonder dat het te meisjesachtig overkomt. Integendeel zelfs, door oud roze met zwart of donkergrijs te combineren, creëer je net een heel stoere uitstraling!