zwarte schimmel

Woningen die last van schimmel hebben

Er zijn nog steeds veel woningen die op bepaalde plekken last van schimmel hebben. Schimmel ontstaat op vochtige plaatsen in een woning. Je kunt in je woning op de muren vochtige plekken zien wanneer je bijvoorbeeld een lekkende dakgoot hebt. Door de lekkende dakgoot kunnen de buitenmuren nat worden. Wanneer dat een lange tijd aanhoudt, kan het vocht door de muren naar binnenslaan, waardoor er vochtige plekken op de binnenmuur ontstaan. Wanneer dat het geval is, is de kans dat er schimmel ontstaat, groot. 

Schimmel zal vooral ontstaan op vochtige plaatsen waar de temperatuur behaaglijk is. Vooral bij vooroorlogse woningen kan regen doorslaan. Ook daardoor kunnen er vochtige plekken in huis ontstaan. Waar het op de binnenmuren vochtig wordt, laat vaak het behang los. Dan moet je alert zijn om te voorkomen dat er schimmels ontstaan. Wanneer er dus vochtige plekken ontstaan, dan moet je daar direct wat aan doen. Omdat het vocht met de aangename temperatuur een goede voedingsbodem zijn voor het ontstaan van schimmels moet er actie worden ondernomen. 

Muur schimmels verwijderen

Muur schimmels verwijderen is zeer belangrijk om ziektes in huis te voorkomen. Muur schimmels verwijderen moet je doen, omdat personen, die last hebben van de longen er ernstige problemen van kunnen krijgen. Schimmels zullen ook niet snel in huis ontstaan wanneer er een goede ventilatie is. Ook zal een huis, wat goed wordt geventileerd, geen goede voedingsbodem voor schimmels zijn.

Wanneer ontstaat zwarte schimmel?

Als je al een langere periode last hebt van vocht in de woning is de kans groot dat er zwarte schimmel zal ontstaan. Wanneer je die ontdekt moet je snel actie ondernemen. Deze schimmel verspreidt zich razendsnel. Ze zullen vooral ontstaan in vochtige ruimtes zoals; in een badkamer, keuken, bijkeuken, garage en wasruimte. 
De zwarte schimmel kun je zien wanneer het zich heeft vastgehecht. De donkere plekken, die je op de muur ziet, worden snel groter. De zwarte schimmelsporen zullen zich snel uitbreiden naar ernaast gelegen vochtige ruimtes. Verwijder daarom deze schimmel zo snel mogelijk. Zwarte schimmel brengt regelmatig mycotoxinen in de woning. Dat zijn vervelende giftige stoffen, die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Dat kan leiden tot keelpijn, allergische reacties, vermoeidheid, zenuwpijnen en irritaties aan de slijmvliezen. Wees er dus op tijd bij om de zwarte schimmel in huis te verwijdere

Het verwijderen van de zwarte schimmel

Je kunt proberen de schimmel te verwijderen door gebruik te maken azijn, borax, waterstofperoxyde of soda. Helpt dat niet dan is het verstandig om een expert in te schakelen. Wanneer deze schimmel op hout ontstaat, dan kun je het bijna nooit zelf verwijderen. De sporen van de zwarte schimmel kruipt in het hout. Dan kun je er maar moeilijk bijkomen. Wanneer je een bedrijf inhuurt om de zwarte schimmel te verwijderen kost dat geld. Toch moet je het laten doen, want de gezondheid van je gezin gaat boven alles. Je kunt schimmels ook proberen te voorkomen door goed te ventileren van de vochtige ruimtes. Ook een goede hygiëne is belangrijk, omdat er dan geen voedingsbodem is voor de schimmel. Maak na het douchen de vloer en de wanden droog en pak het optrekkend vocht in huis zo snel mogelijk aan.