tuin transformeren


Je bent een beetje uitgekeken op je tuin. Je houdt hem netjes bij en je krijgt regelmatig complimenten van vrienden en familie. Maar eigenlijk zou je wel eens een flinke make-over willen. Omdat dat flink in de papieren gaat lopen, besluit je het anders aan te pakken. Je verandert je tuin op een paar punten, waardoor hij toch een compleet andere look krijgt. Je verheugt je nu al op de verbaasde maar ook enthousiaste reacties. Wij geven je vier tips om dat voor elkaar te krijgen.

Overkapping met beschutting

Met een overkapping aan je woning ben je op je terras minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het wat regent, hoef je niet met je boekje of met je gezelschap naar binnen. Ook heeft de wind wat minder vat op het terras. Met de juiste veranda zonwering houd je ook nog eens de ergste warmte weg én ben je beschermd tegen UV-stralen. Als je kiest voor een duurzame constructie heb je er ook nog eens vele jaren plezier van, en gaat de waarde van je huis omhoog.

tuinoverkapping

Schuifpui

Een schuifpui spreekt je ook wel aan, zeker het idee dat je zo vanuit je woonkamer de tuin in loopt. Je tuin wordt zo nog meer een verlengstuk van je huis. Je hebt echter geen idee wat zoiets kost en wat je precies wil? Dat komt dan goed uit: Tuinmaximaal biedt niet alleen schuifpuien maar ook andere opties waar je wellicht nog nooit aan hebt gedacht.

Steigerhout

Je wilde al langer houten tuinmeubelen kopen en je ziet jezelf al op zo’n lange, houten bank zitten. Echter: je hebt de prijskaartjes gezien en had het al bijna opgegeven. Heb je al eens naar steigerhout gekeken? Steigerhout is een zeer goed en veel goedkoper alternatief. Daarnaast heeft het ook nog eens een hele moderne uitstraling. Met een beetje handigheid maak je zelfs je eigen bank. Als je dan ook nog een tafel en een plantenbak van hetzelfde materiaal maakt, wordt jouw terras één mooi geheel!

Planten

Hoeveel planten heb je in je tuin? Niet zoveel? Planten kunnen een prachtige invulling van je tuin zijn. Ze dragen volop bij aan de sfeer van je tuin en zijn niet duur. Als je geen groene vingers hebt kan je ook nog eens kiezen voor planten waar je niet zoveel omkijken naar hebt. Zie je het al voor je, dat je zittend onder je nieuwe veranda zonwering uitkijkt op een groene en fleurige tuin?