Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar de visgraatvloer is al een hele tijd enorm populair. Je ziet deze hippe vloer dan ook regelmatig terug in magazines, op sociale media en in bekende woonprogramma’s. De visgraatvloer dankt zijn naam aan het patroon waar de vloer in wordt gelegd. Dit patroon zorgt voor een bijzondere en unieke uitstraling, maar dit is niet het enige dat deze vloer zo populair maakt. Wij zetten vier redenen waarom de visgraat vloer zo geliefd is voor je op een rij. 

  1. Een tijdloze vloer

De visgraatvloer is niet helemaal nieuw: in de 16e eeuw werd het patroon van houten planken gelegd in Italiaanse kastelen en landhuizen. De vloer zorgde namelijk voor een chique uitstraling en werd toendertijd als een luxeproduct beschouwd. De visgraat vloer is nu helemaal terug van weggeweest en heeft zijn luxe uitstraling zeker niet verloren. Vandaag de dag heeft de vloer een tijdloos karakter en past die in ieder interieur. Of je nu van klassiek of bohemian-chic houdt: er is altijd wel een visgraat vloer die bij jouw stijl past. 

  1. Keuze uit diverse kleuren, materialen en formaten

Als je een visgraatvloer gaat aanschaffen, heb je de keuze uit diverse kleuren, materialen en formaten. Je krijgt de mogelijkheid om de vloer geheel naar eigen wens samen te stellen. Afhankelijk van het materiaal, de kleur en het formaat van de plank kun je de stijl creëren die het beste bij jouw woning past. Wil je het graag rustig houden? Kies dan voor een ietwat bredere plank in een lichte kleur. Gebruik korte planken met een donkere kleur als je graag meer karakter aan de woning wilt toevoegen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kijk vooral eens rond op Pinterest of schaf een aantal woonmagazines aan: hier vind je veel leuke inspiratiebeelden. 

  1. Een visgraat vloer is ook praktisch

We zouden het bijna vergeten, maar de visgraatvloer is ook nog eens erg praktisch. Naast het prachtige uiterlijk biedt de vloer een aantal handige voordelen. Aangezien de vloer verkrijgbaar is in verschillende soorten materialen kun je kiezen voor de variant die het beste bij jou en je woning past. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen waar rekening mee moet worden gehouden. Laminaat is bijvoorbeeld erg gemakkelijk zelf te leggen en is daarnaast redelijk goedkoop. Ideaal voor als je te maken hebt met een budget. Ben je op zoek naar een duurzame vloer? Kies dan voor PVC. Dit materiaal heeft de uitstraling van echt hout en tegelijkertijd geniet je van de vele voordelen van PVC. Wist je dat visgraatvloeren goed zijn te combineren met vloerverwarming? Je bespaart op stookkosten en je zit er altijd warm bij. Wat wil je nog meer? 

  1. De kosten

Nu vraag je je waarschijnlijk af: wat kost een visgraat vloer? De prijs is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Natuurlijk speelt de materiaalkeuze een grote rol, maar houd ook rekening met de ruimte, houtkleur en de afwerking. Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden? Dan adviseren we je om een op maat gemaakte offerte aan te vragen bij een professioneel bedrijf. Weet je nog niet 100% zeker of een visgraatpatroon iets voor jou is? Geen zorgen, er zijn genoeg andere prachtige vloeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de geliefde gietvloer? Of ga je toch voor een klassieke rechte plank?