vloerlamp zwart

De sfeer in een ruimte wordt voor een groot deel bepaald door de verlichting. Natuurlijk heb je ook praktisch licht voor als er bijvoorbeeld gewerkt of gekookt moet worden, maar als je ’s avonds lekker op de bank wil ontspannen, dan is het vooral belangrijk dat je met je verlichting de juiste sfeer bepaald. Een intieme en gezellige sfeer kun je erg goed neerzetten met een zogenaamde vloerlamp. Het gaat er dan natuurlijk om waar die lamp wordt neergezet en welke type lamp je er in doet, maar ook de kleur van de vloerlamp bepaalt mede de sfeer. Een vloerlamp zwart oogt namelijk anders dan één van een lichte kleur. Hieronder enkele tips voor het bepalen van de perfecte vloerlamp voor jou.

Vloerlampen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en vormen

Of je nu een warm, landelijk interieur hebt of een modern Scandinavisch, in vrijwel elke gewenste stijl zijn vloerlampen verkrijgbaar. Let bij het kiezen op de andere verlichting die je in huis hebt. Het levert vaak een heel mooi effect op als je hanglampen van hetzelfde materiaal zijn als de vloerlamp(en). Ook de uitstraling van de lampen moet goed op elkaar aansluiten en je moet rekening houden met de lampen die erin zitten.

Waar wil je de vloerlamp voor gebruiken?

Bij het bepalen van de beste vloerlamp voor jou, moet je bedenken wat het doel van de lamp is. Wil je hem vooral als achtergrondverlichting aan zetten wanneer je bijvoorbeeld een serie kijkt? Ben je op zoek naar een lamp die een romantische sfeer neerzet? Of heb je liever een lamp waarbij je een goed boek kunt lezen? Het doel zegt veel over het type lamp dat je zoekt, want een lamp die geschikt is om een boek bij te lezen is over het algemeen wat meer praktisch.

Kies een lamp die past bij de stijl van je interieur

Heb je eenmaal het doel van de lamp bepaald, dan wordt het tijd om te kijken welke woonstijl je hebt. Je kunt geen klassieke schemerlamp in een moderne inrichting zetten en evenmin past een chique aluminium lamp in een landelijke woning. Bepaal dus eerst in welke stijl jij je woning hebt ingericht en zoek dan een lamp die daarbij past. Is je huis niet ingericht in een specifieke stijl, dan kun je aan de hand van de omringende meubels bepalen welke lamp er mooi bij past.