woonbeton vloer

Het gezellige karakter van een interieur is van een aantal factoren afhankelijk. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het kleurgebruik. Veel mensen staan er misschien in eerste instantie niet bij stil, maar door gebruik te maken van natuurlijke kleuren is het mogelijk om je interieur een stuk sfeervoller en gezelliger te maken. Dit geldt overigens niet alleen voor de kleuren die je terug ziet komen op de muren, maar ook in bijvoorbeeld de vloer en het plafond. Heb je een karaktervol interieur met natuurlijke kleuren? Dan is het plaatsen van een woonbeton vloer zeker het overwegen waard. 

Wat is een design betonvloer?

Een woonbeton vloer is een gietvloer: een kunststof vloer die lijkt op een betonvloer. Kunststof is echter net zo sterk als beton, alleen het materiaal is een stuk beter af te werken, waardoor je een betonlook vloer in veel verschillende varianten kunt krijgen. De kunstof substantie wordt verkregen door een aantal ingrediënten te mengen en zo een snelle en gecontroleerde chemische reactie op gang te brengen. De chemische reactie creëert een zeer duurzame substantie, ideaal voor de afwerking van vloeren. Niet alleen in woonkamers, maar ook in bedrijfsruimtes waar de vloeren zwaar belast worden. 

Wat zijn de voordelen van woonbeton vloeren?

Woonbeton vloeren kennen vele voordelen waaronder:

Duurzaamheid

Als het gaat om vloeren, wil je een keuze maken voor de lange termijn. De kunststof substantie die wordt gebruikt om een woonbeton vloer aan te brengen is ijzersterk en gaat daarom langer mee dan vrijwel alle andere bekende soorten vloeren.

Uitstraling

Met een gladde, glanzende en naadloze uitstraling zijn design betonvloeren een aantrekkelijke optie voor veel verschillende gebouwen. Gietvloeren zijn verkrijgbaar in vele mooie kleuren, perfect voor bedrijfsruimtes, maar ook uitermate geschikt voor woonkamers. 

Kosteneffectief

Op het eerste oog lijkt een woonbeton vloer wellicht prijzig. De kosten per vierkante voet zijn echter aanzienlijk lager dan andere soorten vloeren. Het is echter helemaal voordelig als je bedenkt dat woonbeton vele jaren meegaat en weinig onderhoud vereist. 

Veiligheid

Je vloer moet er goed uitzien maar natuurlijk ook veilig zijn. Een anti-slip coating kan worden aangebracht op de gietvloer, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over ongevallen.  

Milieuvriendelijk

Een kunststofvloer is een stuk duurzamer dan de meeste mensen denken. Omdat ze lang meegaan en geen chemische schoonmaakmiddelen nodig hebben zijn gietvloeren wel degelijk een milieuvriendelijke optie.

Gemakkelijk in onderhoud 

Gietvloeren zijn een van de makkelijkste soorten vloeren om te onderhouden. Ze slijten en vervagen bovendien ook niet snel waardoor je een goede vloer hebt voor de lange termijn. 

Zelf doen of een vakman inhuren?

Je moet behoorlijk technisch zijn om zelf een nette gietvloer aan te brengen. Bij voorkeur heb je hier ervaring mee. Als je het echt zelf wil doen dan is het ook aan te raden om het eerst op een klein stukje uit te proberen. Zie je het niet zitten om zelf een vloer te gieten? Schakel dan een vakman in.

Een specialist kan de kosten inzichtelijk maken en vaststellen of vloerverwarming en de isolatie misschien in jouw geval wel duurzaam zal zijn. Daarnaast kan er gekeken worden naar naar de kleuren die het beste passen bij je interieur. De vloer is een van de belangrijkste onderdelen van je woning, dus het is zeker geen overbodige luxe om hiervoor een ervaren vakman in te schakelen.