DIY tafel decoratie

Je vraagt je af hoe je de tafel moet decoreren en welke kleuren je kunt gebruiken voor je DIY tafeldecoratie? Zin om creatief aan de slag te gaan maar eigenlijk een beetje tekort aan inspiratie? Kies voor frisse en tijdloze ontwerpen zodat je lang kunt genieten van jouw creaties. Om een authentieke look te krijgen probeer je jouw DIY spullen te combineren met verse items. Alvast enkele suggesties!

DIY vaas

Vazen en glaswerk scoren steeds bij tijdloze decoratie. Je kunt je glaswerk decoreren naargelang het seizoen. Voor Pasen vul je ze met bontgekleurde paaseitjes. In de lente kan je er een bloemstukje met mos, paaslelies, pareltjes in decoreren en in de herfst kies je eerder voor hulst. Natuur en glas gaan steeds prachtig samen.

Of maak zelf jouw eigen DIY vaas. Je kunt een oude vaas pimpen met vintage lint met behulp van een lijmpistool. Of gebruik een glasverf om de mooiste decoraties op je DIY vaas te schilderen. Gebruik afwasbare verf als je je decoratie wenst aan te passen aan het seizoen. Mozaïek steentjes of gebroken spiegelstukjes kleven tegen je vaas geeft een wat zuiderse sfeer aan je DIY tafeldecoratie.

Voor een romantische avond leg je onderaan de vaas wat gekleurde glasbolletjes. Vul aan met water en doe hierin wat voedingskleurstof, passend bij de bolletjes. Werk af met een tweetal drijfkaarsjes, eventueel met een paar druppels lekker geurende essentiële olie.

DIY Vaas

DIY tafeldecoratie

Makkelijke DIY tafel versieringen kun je bijvoorbeeld maken met takken. Laat ze drogen en spuit ze met een verfspuit in de gewenste kleur. Leg ze in het midden van je tafel en combineer bijvoorbeeld met DIY kaarsen. Werk je DIY kaarsen af met lintjes en touw, zand of schelpjes. Leg hiertussen zelf beschilderde keien voor een extra blikvanger of gebruik het touw als macramé rond deze keien of takken.

Voor feestjes kun je op een snelle en goedkope manier passende DIY tafel versieringen maken. Spaar glazen potjes van bijvoorbeeld yoghurt of kleine bokaaltjes. Koop een tweede pak mooie servetten. Haal het bovenste laagje van de servet, waarop de print staat. Smeer het glazen potje in met een doorschijnende lijm en beplak met het servetlaagje. Laat drogen en breng nog wat lijm erover zodat het mooi glanst. Nu heb je theelichthoudertjes die passen bij de servetten op tafel.