Betonlook_vloer_woning

Het kan een uitdaging zijn om een vloeroplossing te vinden die aan al je wensen voldoet, vooral als het gaat om een belangrijke ruimte zoals de woonkamer. Een van de soorten vloeren die de afgelopen jaren steeds meer in opkomst is, is de gietvloer. Een gietvloer is een ijzersterke  vloer van epoxy of polyurethaan. Dit type vloer wordt in een keer gegoten zodat je geen naden en randen krijgt waar vuil tussen kan ontstaan. Je krijgt een geheel egale vloer die eenvoudig schoon te houden is en lang mee zal gaan. 

Oude vloer vervangen

Bij een vloerrenovatie wordt er een vloer gedeeltelijk of compleet gerenoveerd. Een vorm van renovatie is bijvoorbeeld het repareren van een oude gietvloer. Sommige mensen denken dat een renovatie van de vloer alleen het verven van de bestaande vloer inhoudt. Of bijvoorbeeld het neerleggen van vloerbedekking, maar dat is geen vloerrenovatie.

Bij een renovatie is de oude vloer niet goed meer en moet deze echt vernieuwd worden. Hiervoor moet de oude vloer eerst helemaal verwijderd worden en de ondergrond dient geheel gelijkvloers en schoon te zijn. Een nieuwe toplaag op de bestaande ondergrond is in veel gevallen niet afdoende. Er moet eerst een primer worden aangebracht, dan de gietvloer en vervolgens de topcoating.

Waarom kiezen voor vloercoating?

Er bestaan eigenlijk meerdere goede redenen om er voor te kiezen een vloercoating aan te schaffen voor in de woonkamer. Allereerst om meer (loop)comfort in huis te realiseren. Veel mensen houden ervan om op blote voeten rond te lopen in huis, maar vinden het niet fijn om dat te moeten doen op een koude vloer. Door in bijvoorbeeld de woonkamer gebruik te maken van een vloercoating in combinatie met vloerverwarming zorg je er voor dat het loopcomfort in huis aanzienlijk wordt verbeterd. Het spreekt voor zich dat dit echter niet het enige voordeel is. 

Top 5 voordelen van vloercoating

  1. Gemakkelijk schoon te houden 

De beste eigenschap is hoe gemakkelijk gietvloeren te onderhouden zijn. Veeg vuil moeiteloos en snel op en dweil of veeg het af met een doek om vlekken schoon te maken.

  1. Extreem duurzaam 

Gietvloeren staan bekend om zijn duurzame eigenschappen. De bovenste laag (topcoating) zal de vloer beschermen tegen alle soorten impact. Er is een behoorlijk scherp of zwaar projectiel voor nodig om dit stevige en duurzame materiaal te beschadigen.

  1. Extreem veilig

Een gietvloer is een zeer veilige, harde vloer. Het is slipvast, schokbestendig en minder schurend dan beton en duurzamer dan andere soorten vloeren.  

  1. Schone uitstraling

Gietvloeren zijn vrijwel naadloos en creëren een glad en uniform uiterlijk. De glanzende afwerking zorgt voor een stijlvolle een schone uitstraling. 

  1. Kleurrijk 

 Gietvloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren of kleurencombinaties. Kies een traditionele betonlook of kies een spannende kleurencombinatie.

Offertes gietvloeren vergelijken

Beslissen om een gietvloer of vloercoating aan te brengen is één ding. Het vinden van een gerenommeerde aannemer is een tweede opgave. Gelukkig kun je alle aanbieders eenvoudig vergelijken via internet. Stel een duidelijke wensenlijst op en vraag offertes aan bij meerdere bedrijven in jouw regio.