linoleum vloer

Het lijkt erop dat linoleum terugkomt met wraak. Het is niet alleen het materiaal van hoogwaardige keukens, maar wordt overal in huizen aangetroffen. Er zijn zoveel redenen waarom mensen voor dit nieuwe oude vloermateriaal gaan, en we hebben er hier een paar verzameld.

Dit is een nieuwe trend die de laatste jaren in opkomst is. Linoleum werd voor het eerst uitgevonden in 1860 en wordt sindsdien als vloermateriaal gebruikt. Het idee erachter was om een betaalbare vloer te creëren die zelfs de armste gezinnen konden betalen om te installeren – iets dat er net zo goed uit zou zien als hardhouten of stenen vloeren, maar veel minder zou kosten om te installeren. In de afgelopen jaren heeft linoleum zijn weg gevonden uit keukens en in andere woonruimtes veel te zien is.

Wat is een linoleum en rubberen vloer?

Linoleum is een vloermateriaal dat is gemaakt van lijnolie, kurkpoeder, kalksteen en andere ingrediënten (inclusief natuurlijke kleurstoffen). Rubber vloeren zijn veerkrachtige vloeren met het unieke vermogen om deuken te weerstaan. Ze zijn gemaakt van natuurlijk of synthetisch rubber met anorganische vulstoffen. Linoleum is een soort vloermateriaal dat voornamelijk wordt gemaakt van lijnolie en kurkpoeder. Rubbervloeren (linoleum-rubbervloeren) zijn veerkrachtige vloeren die bestand zijn tegen deuken. Ze kunnen worden gemaakt van natuurlijk of synthetisch rubber met anorganische vulstoffen.

Linoleumvloeren en innovaties in design

Linoleum is een vloeroptie die al vele jaren bestaat en een unieke ontwerpmogelijkheid biedt voor huiseigenaren. Linoleum is steeds populairder geworden als alternatief voor andere opties voor keldervloeren, zoals kurk, tapijt en vinyl. Linoleum is duurzamer dan deze andere opties en past goed bij het moderne meubilair van vandaag. Dit materiaal is ook minder duur dan sommige andere vloerkeuzes, zoals tegels of hout, waardoor het aantrekkelijk is voor mensen met een beperkt budget.

Overwegingen van linoleumrubbervloeren

Linoleum is een betaalbare optie voor vloeren in de meeste huizen. De kosten van linoleumvloeren kunnen aanzienlijk lager zijn dan die van hardhouten vloeren. Het duurste aspect van linoleum is de installatie, maar het is nog steeds goedkoper dan hardhouten vloeren, zelfs met installatiekosten.

Voordelen van dit soort vloeren voor woningen

Linoleum is een vloermateriaal dat is gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals lijnolie, dennenhars en kalksteen in de vorm van een chemische verbinding. Dit maakt het een duurzame en milieuvriendelijke optie voor huiseigenaren die op verschillende manieren geld willen besparen. Hieronder nog linoleum uitgelicht:

  • Het heeft het vermogen om de impact op uw omgeving te verminderen door duurzamer te zijn dan de meeste andere materialen. 
  • Dit betekent dat het na verloop van tijd minder onderhoud nodig heeft, waardoor jouw kansen op dure reparaties worden verkleind.
  • Linoleum heeft ook antimicrobiële eigenschappen die de groei van bacteriën remt en een allergeenvrije plek voor jou creëert om te wonen.

Houd wel in gedachte dat je voor het kiezen van de juiste vloer ook jouw budget moet meenemen in jouw keuze. Je kunt altijd online vrijblijvend een advies opvragen bij een specialist om er zeker van te zijn dat jij krijgt wat je nodig hebt.