eettafel op maat

Soms heb je een specifiek idee in je hoofd voor een bepaalde tafel die je wil kopen. Of je woont in een huis met wat vreemde afmetingen en passen standaard tafels daar niet in. Dan kan het interessant zijn om een tafel op maat te laten maken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel bedrijven die een tafel op maat kunnen maken, in de afmetingen en de stijl die bij jou past. In dit artikel kijken we naar de belangrijkste voordelen omtrent het kopen van een houten tafel op maat.  

Bij het inrichten van jouw woning is het belangrijk om te kijken naar bijvoorbeeld de kleuren of textuur maar is het ook zeker van belang dat een tafel de juiste grootte en afmeting heeft voor de ruimte waar deze komt te staan. Een houten eettafel is bijvoorbeeld heel erg praktische als daar veel gasten aan kunnen zitten. Echter moet de ruimte, in dit geval de woonkamer, wel de ruimte hiervoor hebben. Zo is het bijvoorbeeld niet praktisch wanneer er drie gasten aan tafel moeten opstaan op het moment dat iemand even naar de wc moet.

Een veel gekozen afmeting bij houten tafels is 220 cm lang en 100 cm breed. Het kan echter zijn dat de afmeting waar je naar op zoek bent groter is. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je tijdens een feestje allemaal net wat comfortabeler kunt plaatsen nemen aan de tafel.  Gelukkig zijn er bedrijven die houten tafels op maat leveren waarbij jouw persoonlijke wensen voor iedere detail kunt doorgeven. 

Ook kan de kleur een reden zijn om voor een handgemaakt tafel te gaan. Je interieur is bijvoorbeeld dusdanig ingericht dat de kleuren van tafels die je in winkels hebt gezien er niet bij passen. Je kunt natuurlijk een houten tafel kopen en deze vervolgens zelf gaan schuren en aflakken met de door jouw gekozen kleur. Echter waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? 

Het juiste onderstel bij het juiste tafelblad

Het zal niet de eerste keer zijn dat het houten tafelblad precies is waar je naar op zoek bent, maar dat er een ontzettend lelijk onderstel onder zit. Zo zie je tegenwoordig dat een houten tafelblad vaak gecombineerd wordt met een rvs-onderstel. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten wat het dan ook weer lastig maakt om de juiste te kiezen. Het is belangrijk dat je niet alleen kijkt naar hoe het onderstel eruit ziet maar ook wat voor vorm deze heeft. Een metalen onderstel bestaat namelijk vaak uit een of twee delen en daarom is het belangrijk dat het onderstel praktisch is in combinatie met de eetkamer stoelen. Meten is weten!