gietvloer

Worstel je met het kiezen van de beste vloeroplossing voor je woonkamer? Maak je geen zorgen, hulp is nabij! Wij geven je graag de nodige informatie over verschillende soorten vloeren. Vandaag staat de gietvloer op het programma. 

Waarom een gietvloer?

Gietvloeren waren vroeger vooral een populaire optie voor industriële omgevingen maar tegenwoordig zie je ze ook steeds vaker in woonruimtes. Ze zijn sterk, esthetisch aantrekkelijk, verkrijgbaar in vele opties, zoals anti-slip coatings en nog veel meer. Om te beslissen of een gietvloer geschikt is voor jouw woonkamer overweeg je de voor- en nadelen.

Top 5 voordelen van gietvloeren:

  1. Duurzaamheid

Een kunststof gietvloer is ijzersterk, net zoals een gewapende betonvloer. Dit zorgt er ook voor dat een gietvloer tientallen jaren lang mee zal gaan.

  1. Weinig onderhoud

Een gegoten vloer vergt weinig onderhoud. Je hoeft de vloer alleen regelmatig te stofzuigen en af en toe even te dweilen om deze schoon te houden.

  1. Hygiënisch

Een gietvloer wordt geheel naadloos aangebracht wat ook inhoudt dat de ondergrond geen vocht doorlaat. Vuil krijgt geen kans om zich op te hopen. Een gietvloer is daarom de meest hygiënische vloeroplossing.

  1. Kostenefficiënt

Op het eerste gezicht lijkt een gietvloer wellicht relatief duur. De prijs per vierkante meter is niet zo laag als bij een laminaatvloer natuurlijk. Maar als je bedenkt dat een gietvloer tot wel tien keer zo lang mee kan gaan, dan maak je zeker een voordelige keuze voor de lange termijn.

  1. Veel kleuren

De gietvloer kan snel worden aangebracht en wordt vervolgens afgewerkt met een coating naar wens. Dit betekent dat je zelf de kleur van je nieuwe gietvloer kunt bepalen. Tegenwoordig is een gietvloer met traditionele betonlook zoals beton ciré ook erg populair. Zie hieronder een voorbeeld van een betonlook gietvloer.

Het nadeel van gietvloeren

Het enige nadeel van gietvloeren is dat het moeilijk te installeren is. Het is een rommelige, zeer tijdrovende en ingewikkelde klus. Zelfs doorgewinterde klussers slaan zulke projecten liever over. Hoewel doe-het-zelf-kits verkrijgbaar zijn op het internet, vereist het gieten ook ervaring.

Voordat de gietvloer wordt aangebracht moet de ondergrond bovendien voorbereid worden. De grond moet volledig vrij zijn van vet, stof en ander vuil voordat de kunststof gietvloer substantie kan worden aangebracht. Als je het zelf wilt doen dan zal je ook moeten investeren in gespecialiseerde reinigingsmaterialen en apparatuur. Al met al is het vaak verstandiger om direct een gespecialiseerd bedrijf in te huren.