nieuwe badkamer

Het inrichten van een nieuwe badkamer is niet iets wat je even zo regelt. Je kunt het niet vergelijken met het kopen van nieuwe wijnglazen of de aanschaf van een bijzettafeltje. Als je er voor kiest om je badkamer te renoveren, zul je rekening moeten houden met behoorlijk wat verschillende aspecten. Het vernieuwen van een badkamer vereist de nodige planning en een goed overzicht van wat de mogelijkheden zijn in verband met beschikbare ruimte en voorzieningen is geen overbodige luxe. 

Zo is het in een moderne badkamer niet ongebruikelijk om te kiezen voor het plaatsen van vloerverwarming. Het is een klein detail, maar de luxe om op een warme vloer te stappen zodra je uit bad stapt of uit de douche komt, geeft je toch zeker een meerwaarde. Niets is namelijk zo vervelend, als wanneer je zojuist hebt genoten van het warme water van een douche of bad en vervolgens op een koude vloer moet ontwaken in de koude realiteit. 

Welke details wil je precies veranderen om jouw perfecte badkamer te creëren?

Maar ook het plaatsen van een nieuwe douchecabine vergt de nodige bedenktijd. Ga je voor een klassieke douchecabine of geef je juist de voorkeur aan een moderne inloopdouche? Wil je deze op dezelfde plaats installeren als waar je voorheen je douche had of kies je juist voor een compleet nieuw ontwerp van je nieuwe badkamer? 

Ga je ervoor om de wanden te voorzien van nieuwe tegels of laat je de bestaande wand juist zoals hij is? Kies je voor moderne nieuwe led verlichting in het dak met dimmers zodat je zelf de passende sfeer kunt creëren wanneer je even lekker wilt bijkomen in een comfortabel ligbad of gaat je voorkeur juist uit naar het renoveren van de badkuip? Er valt aan genoeg details te denken als je erover nadenkt om je badkamer te renoveren, dus het kan nooit kwaad goed te overwegen met welke aspecten je precies aan de slag wilt gaan. 

Wil je een compleet nieuwe badkamer met nieuwe badkamer kast en spiegel? 

Ook zul je aan andere details moeten denken, wanneer je overweegt om een nieuwe badkamer aan te schaffen. Ga je voor een nieuwe wastafel met grote spiegel die aansluit op een modern design dat je voor ogen hebt? Wil je een nieuwe badkamerkast kopen die past bij het ontwerp dat je voor ogen hebt of volstaan de schuif mandjes die je nu aan de muur hebt en waar je zaken zoals handdoeken, haardroger en cosmetica in opbergt?

In een goed gekozen badkamerkast kun je ruimte vinden voor al deze eerder genoemde voorwerpen die altijd van pas komen in de badkamer. Kies je voor een zogenaamde kolomkast, dan kun je deze vrijwel altijd op een beperkte ruimte kwijt, maar het stelt je in staat om extra opbergruimte te creëren. Er zijn tegenwoordig meerdere mogelijkheden en modellen leverbaar. Het voornaamste is om te kijken naar de beschikbare ruimte en de wensen die je hebt om extra opbergruimte te creëren.