Help bij de cognitieve, fysieke en emotionele ontwikkeling van je kind met de inrichting van je huis

Studies hebben aangetoond dat kinderen met een positieve perceptie van zichzelf later in hun leven goede sociale en academische vaardigheden ontwikkelen. Om dit mogelijk te maken, is het essentieel om de hobby’s en interesses van je kind aan te moedigen en hen verschillende activiteiten te laten ontdekken waarmee zij essentiële vaardigheden kunnen ontwikkelen. Een goed ontworpen kinderkamer kan de efficiëntie verhogen, de stemming verbeteren en talenten ontwikkelen.

Wanneer het om kindgerichte ruimtes gaat, of het nu een slaapkamer, speelkamer of familiekamer is, hebben we het graag over essentiële zones. Naarmate kinderen groeien, smelten deze zones samen en sommige verdwijnen, dus een vloeiende aanpak en flexibiliteit moeten in het kamer ontwerp worden verweven om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van je kind.

De speelruimte

Dit omvat meestal speelgoed, schommels of klimmen en wordt meestal buiten verzorgd. Met voldoende ruimte en creativiteit kan het worden opgenomen in een binnenomgeving, bijvoorbeeld door een schommelzitje of klimwand toe te voegen aan een speelkamer of slaapkamer.

Een gezellig hoekje

Stilteplek of leeshoekje. Dit kan iets vrij simpels zijn, zoals kussens in een hoek bij een boekenkast. Door een boekenplank binnen handbereik van het bed of een knus hoekje neer te zetten, wordt de liefde voor lezen aangemoedigd en wordt het een gewoonte voor de rest van hun leven.

Help bij de fysieke ontwikkeling van je kind met de inrichting van je huis

Een gebied om te bouwen

Waar kinderen bouwstenen, houten blokken, trein rails en andere soorten speelgoed gebruiken om onderdelen te stapelen, koppelen en verbinden om structuren te creëren. Dit maakt vaak deel uit van hun kleine wereldspel, het creëren van een achtergrond voor hun actie.

Een kunst- en ambacht gebied

Dit gebied is er om zelfexpressie aan te moedigen door het creëren van beeldende kunst zoals beeldhouwkunst, het modelleren van rommel, het maken van markeringen, tekeningen en schilderijen met behulp van een verscheidenheid aan media. Als je het geluk hebt een aparte speelkamer te hebben, dan zou dit de ideale plek kunnen zijn voor een ezel, tafel en stoelen met tekenbenodigdheden op planken binnen handbereik van kinderen die dan buiten het bereik kunnen zijn (buiten bereik van jongere kinderen) wanneer je er niet bent om toezicht te houden!

Help bij de cognitieve ontwikkeling van je kind met de inrichting van je huis

Een sensorisch gebied

Om kinderen in staat te stellen hun tastzintuig te stimuleren, hoeven zicht en gehoor geen afgebakende zone te zijn. Het kan gaan om een ​​bak met zand en water buiten, bubbels verkennen in het bad of spelen met klei aan de keukentafel.

Een klein wereldgebied

Dit houdt in dat er vloeroppervlak moet zijn in de buurt van waar het speelgoed van de kleine wereld is opgeslagen, zodat kinderen makkelijk bij het speelgoed kunnen en ze voldoende ruimte hebben om ermee te spelen. Dit is waar kinderen kleine werelden creëren om verhalen te vertellen en vaak situaties uit het echte leven naspelen om hun leren opnieuw te bevestigen. Boerderij sets, poppenhuizen en karakterfiguren zijn allemaal voorbeelden van dergelijk speelgoed.

Een denkbeeldige speelzone

Dit is waar kinderen doen alsof en verhalen vertellen. Gratis toegang hebben tot kostuums en verkleedkleding, speelkeukens, babypoppen, telefoons en poppen helpt kinderen bij dit soort spelletjes. Een kledingroede op kinderhoogte of haken met kostuums of hoeden, samen met een speelkeuken of winkel zijn geweldige manieren om denkbeeldig spel in je huis te implementeren.

Muzikale speelruimte

Dit houdt in dat je een aantal instrumenten hebt, zoals drums, een toetsenbord of een fluitje, zodat je kind kan ontdekken hoe het verschillende geluiden en muziek kan maken. Deze hebben geen eigen fysieke ruimte nodig, maar moeten bij elkaar worden opgeborgen, zodat ze eruit kunnen worden gehaald en er gemakkelijk mee kan worden gespeeld.

Help bij de emotionele ontwikkeling van je kind met de inrichting van je huis