scandinavische badkamer accessoires

Doe de nodige Scandinavische badkamer inspiratie op!

Een Scandinavische badkamer heeft specifieke kenmerken die qua stijl uniek zijn en zich onderscheiden van andere woonstijlen. Maar wat is er precies typerend aan Scandinavische badkamer accessoires, zoals een Scandinavisch badkamermeubel. Waarin onderscheidt de Scandinavische stijl zich van andere stijlen? Je leest het in dit blog, met diverse tips voor Scandinavische badkamer inspiratie!

Gebruik lichte en zachte kleuren & natuurlijke materialen

Een van de belangrijkste kenmerken van Scandinavische interieur, zowel in woonkamers als badkamers, is het gebruik van lichte en zachte kleuren als wit, lichtgrijs, lichtgroen en beige. Ook een Scandinavisch badkamermeubel heeft in principe dit soort lichte kleuren. Verder is een Scandinavisch ontworpen badkamer in zijn totaliteit een lichte ruimte, waarin dus ook de badkamertegels, vloeren en plafonds lichtkleurig zijn. In die lichte ruimte worden dan vooral meubels en voorwerpen gebruikt van natuurlijke makelij, zoals hout, steen, leer of rotan.

Typische Scandinavische accessoires

Een badkamer in Scandinavische stijl ontwerpen kan prima door een aantal typische Scandinavische badkamer accessoires te gebruiken en die in de badkamer te plaatsen. Kies hierbij vooral voor minimalistische, strak ontworpen voorwerpen en frisse houten, rieten of rotan accessoires. Leuk is bijvoorbeeld een houten krukje, dat je kunt gebruiken om handdoeken op te leggen. Gewoon voor de sfeer! Een van de populaire Scandinavische badkamer accessoires is de rieten wasmand, die de badkamer een elegante en gezellige uitstraling geeft. Verder kun je strakke toiletrolhangers gebruiken van metaal of hout, mooie hanghaken van hout aan de muur bevestigen of andere Scandinavische details in de badruimte toevoegen. Ook kun je leren en rotan voorwerpen gebruiken, leuke rieten bakjes voor de tandenborstels gebruiken, et cetera. Er zijn mogelijkheden genoeg dus!

Maak gebruik van strakke lijnen in het badkamerinterieur

Het Scandinavisch badkamermeubel kenmerkt zich door een strak en praktisch ontwerp. Scandinavische badkamermeubels zijn functioneel, praktisch en minimalistisch ontworpen en meestal gemaakt van hout, steen, keramiek en/of metaalelementen, in een strak formaat. Let hier dus op als je badkamermeubels zoekt voor jouw Scandinavische woonstijl.

Ook de verlichting kun je Scandinavisch maken

Scandinavische badkamer inspiratie kun je ook opdoen op het gebied van verlichting. Kies voor een moderne, strakke led-plafondlamp – of plaats in het plafond meerdere dimbare led-spotjes om een relaxte Scandinavische atmosfeer te creëren. Met name kleuren als lichtblauw, wit(varianten) en lichtgeel zorgen voor een Scandinavische totaalbeleving in de badruimte die zijn weerga niet kent.

Douchecabine en/of badkuip

Als je gaat voor een douchecabine, kies dan voor een cabine met glazen wanden of voor een inloopdouche. Marmeren stenen als basis voor de inloopdouche of een (open) douchecabine met houtlook beplating is een prima keuze. Populair in Scandinavische badruimten is verder een grote ovalen en witte badkuip plaatsen.