hier moet je op letten als je een zetel koopt

Hoe kies je de juiste zetel? De zoektocht naar de perfecte zetel is niet altijd eenvoudig. Zeker niet omdat er ontzettend veel keuze is. Daarnaast is een goede zetel dikwijls een flinke investering en daarom wil je graag zeker zijn van je aankoop. Waar moet je op letten als je een zetel koopt? Met de volgende tips maak jij ongetwijfeld een goede keuze!

Waar ga je de zetel plaatsen?

Waar moet je op letten als je een zetel koopt? Allereerst moet je goed nadenken over waar je de zetel gaat plaatsen. Hou hierbij rekening met de vloerbedekking waar de zetel op komt. Meet ook goed na hoe groot je nieuwe zetel zal zijn en controleer of er nog voldoende ruimte is voor andere meubels. Het zou immers zonde zijn dat je zetel zoveel ruimte in beslag neemt dat je nauwelijks nog aan de salontafel kan. 

een zetel kopen

Wat is de functie van de zetel? 

Hoe kies je de juiste zetel? Denk na waarvoor de zetel dient. Meestal dient dit meubel om ‘s avonds heerlijk in te ontspannen, maar misschien wil je het ook kunnen omvormen tot een bed. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je een kleine woonkamer hebt en het maximale uit de kleine ruimte wilt halen. Ben je iemand die graag uitgestrekt ligt terwijl je televisie kijkt? Dan zijn zetels met een uitschuifbaar gedeelte zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Wat is je woonstijl?

Hou je van een moderne of landelijke woonstijl? Welke kleuren gebruik je in je interieur? Een zetel in een neutrale kleur zoals beige, bruin, grijs of zwart is altijd goed. Een felle kleur kan zeker leuk zijn, maar de kans is groot dat je er op een bepaald moment op uitgekeken bent. Als je toch van felle kleuren houdt, kan je deze bijvoorbeeld in de kussens verwerken. Accessoires kan je makkelijker wisselen en het is een stuk goedkoper.

Een stoffen of lederen zetel?

Ook het materiaal van je zetel is iets om over na te denken. Kies je een lederen of een stoffen zetel? Deze keuze hangt deels af van je woonstijl. Een lederen zetel heeft als grootste voordeel dat hij gemakkelijk schoon te maken is. Een stoffen zetel zorgt dan weer voor een warme, knusse sfeer in huis. Heb je huisdieren? Dan kies je beter voor een lederen exemplaar omdat je de haren hierop het makkelijkste kunt verwijderen. Een nadeel is dan weer dat elke nagel en kras zichtbaar is. Leder of stof: ze hebben elk hun voor- en nadelen. Aan jou om deze tegen elkaar af te wegen.

Waar moet je op letten als je een zetel koopt

Wat is je budget?

Tenslotte speelt je budget natuurlijk ook een belangrijke rol. Als je op zoek bent naar een duurzame en kwalitatieve zetel, dan zal hier waarschijnlijk een hoger prijskaartje aan hangen. Als je weinig budget hebt, zullen de keuzemogelijkheden kleiner zijn. In het algemeen is een lederen zetel dikwijls duurder dan een stoffen exemplaar. Wanneer je niet zoveel geld te besteden hebt, is dit dus ook zeker iets om rekening mee te houden als je naar de woonwinkel gaat.