led spots

De winter staat weer voor de deur en het lijkt erop dat je de komende maanden behoorlijk wat tijd binnen zult gaan doorbrengen. Door het zich verder uitbreidende coronavirus zit het er dik in dat je weinig op pad zult gaan en je sociale contacten zoveel mogelijk zult moeten vermijden. Geen cafébezoek om wat te drinken met je maten, uit eten gaan zal ook niet veel gebeuren en lekker zweten in de sportclub staat ook niet echt op het programma. 

Om er zeker van te zijn dat je de komende maanden toch comfortabel door zult kunnen brengen, heb je er daarom voor gekozen om binnenshuis de nodige veranderingen door te voeren. Je had namelijk dit voorjaar toen je noodgedwongen thuis moest blijven al gemerkt dat je toch niet helemaal tevreden was met de inrichting van je woonkamer. De bank die je een paar jaar geleden had gekocht bleek toch niet zo comfortabel als je eigenlijk gedacht had en deze heb je daarom een aantal weken geleden reeds vervangen door een grote en gemakkelijke zithoek, waar je met veel plezier ’s avonds op neer ploft om een filmpje te kijken of een goed boek te lezen. 

De oude kamerlampen zijn toch niet voldoende om je ruimte te verlichten

Ook was het je opgevallen dat het toch eigenlijk best wel donker was in huis. Zeker met de donkere maanden op komst, heb je daarom besloten dat de verlichting een ander aspect is waar je mee aan de slag wilt gaan. Je hebt daarom besloten om verschillende led spots kopen. Door het strategisch plaatsen van verschillende led spots kun je bepaalde hoeken van je woonkamer op een geheel nieuwe manier van licht voorzien, dan wat je tot nu toe door een drietal geplaatste kamerlampen toch niet kunt bereiken. 

Naast uitstekende verlichting hebben led spots echter nog heel wat andere voordelen waar je voorheen niet echt bij stil had gestaan. Zo kun je met led verlichting tot maar liefst 90% besparen op je energiekosten. De LED verlichting is namelijk een stuk energiezuiniger dan je gebruikelijke gloeilampen. Bovendien is de levensduur van Led lampen aanzienlijk langer en kunnen ze wel 3 tot 5 keer langer meegaan dan de conventionele verlichting. 

Bepaal zelf de lichtsterkte door speciale led dimmers te gebruiken!

Door gebruik te maken van speciale dimmers kun je bovendien de lichtsterkte van je spots zelf reguleren. Wil je bijvoorbeeld een romantisch avondje organiseren, dan kun je met de led spots een aangename en warme sfeer creëren. Heb je echter een avondje bordspellen met vrienden op de planning staan, dan kun je ook hier de juiste lichtsterkte creëren zodat jullie goed in de gaten kunnen houden dat niemand in het duister vals probeert te spelen. 

Met alle voordelen die LED spots met zich meebrengen, zit je er daarom ook aan te denken om op andere plaatsen je huidige verlichting te vervangen door LED lampen. Met minder energieverbruik en een langere levensduur zou het bijna vreemd zijn om niet overal in huis over te stappen op nieuwe lampen en zo aan het eind van de winter voor meer licht minder geld kwijt te zijn!