stormschade

Als de tuin prullaria buiten blijft staan tijdens een storm is de kans groot dat dit schade kan aanrichten. Het is daarom slim om hier voorbereid op te zijn. Het weer in Nederland is namelijk erg wisselvallig, het ene moment is het een stralende dag en het andere moment giet het met bakken uit de lucht met een fikse windvlaag. Wil je weten hoe schade minimaal wordt? Dat vertellen wij jou in deze blog.

Zet de ramen niet op een kier als er een storm aan komt 

Het is een warme dag en gelukkig begint het iets af te koelen omdat er een storm aan komt. Het eerste wat je doet is de ramen open zetten. Het is beter om hier nog even mee te wachten. Want, als het heel hard stormt kan het maar zo zijn dat het raam wordt meegetrokken door de wind uit het kozijn. Zelf tussen een klein kiertje kan al veel water binnendringen. 

Losse dakpannen kunnen voor veel problemen zorgen

Losse dakpannen kunnen gevaarlijk zijn voor voorbijgangers en kan zorgen voor een lekkage. Een klein beetje wind kan er al voor zorgen dat de dakpannen in het rond vliegen. Om dit te voorkomen is het slim om een keer in de zoveel tijd een dakpannen check te doen. Hierdoor weet je zeker dat de dakpannen op je huis geen schade kunnen aanrichten! 

Zorg dat je tuinstel veilig staat

Heb je net een nieuw tuinset? Houdt dan elke dag goed het weerbericht in de gaten, niet alleen voor de kussens. Maar ook voor een storm, het zou namelijk jammer zijn als het tuinstel weg zou waaien en schade aanricht.

Verzekeringen afsluiten bij InShared

Een opstalverzekering is perfect bij stormschade. Door deze verzekering ben je namelijk verzekerd bij schade mede door storm.  InShared  is een partij die een opstalverzekering aanbiedt. Meer informatie nodig? Neem dan gerust contact op met deze partij.