Hoe combineer je kussens op een bank

Kussens zijn er in allerlei kleuren, patronen en vormen. Ze zijn niet alleen zacht, maar ze zijn ook de ideale accessoires om je bank mee te decoreren. Wellicht leg je de bank er het liefst helemaal vol mee. Dit is niet zo erg, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je kussens gaat stylen. Hoe combineer je kussens op de bank? Welke kleuren en patronen gaan het beste samen? Je ontdekt het in deze blogpost!

1. Kussens op de bank: kies een kleurenpalet

Allereerst is het belangrijk om een kleurenpalet te kiezen. Dit gaat dan over een kleurencombinatie van ongeveer drie tot vijf kleuren. Meer kleuren kan je beter vermijden want anders creëer je al snel een carnavalssfeer in huis. Door je aan dit kleurenpalet te houden, kan je later makkelijker stijlen en patronen met elkaar combineren. Bovendien creëer je zo een mooi geheel op de bank. Het is wel belangrijk om de kleuren te verspreiden over de bank, zodat je links niet alleen gele kussens hebt en rechts alleen maar groene.

Hoe combineer je kussens op de bank

2. Combineer verschillende maten en vormen

Welke kussens op de bank? Voor een speels resultaat is het heel leuk om te variëren met de grootte en de vorm van kussens. Je mag bijvoorbeeld gerust kleine, ronde kussens combineren met grote, vierkante kussens. Hierdoor krijgt je bank een levendige uitstraling en wordt ze meteen een stuk leuker om naar te kijken.

3. Mix verschillende texturen

Je mag niet alleen experimenteren met verschillende maten en vormen, maar ook met texturen. Hierdoor wordt het geheel niet saai én heb jij de meest zachte bank die er bestaat! Zeker als je voor rustige kleuren hebt gekozen in je kleurenpalet, kan je helemaal losgaan met de texturen. 

Het enige waar je rekening mee moet houden, is de stof en textuur van je bank. Als je kussens te erg lijken op de stof van je bank, kan dit nogal eentonig overkomen. Dat wil je uiteraard voorkomen, want het is de bedoeling dat je kussens je bank aanvullen. 

4. Kussens op bank leggen

Hoe kussens op bank leggen? We zeiden het eerder al: mix de kleuren door elkaar en vermijd een groep kussens van dezelfde kleur in één hoek. Verder creëer je een mooi effect wanneer je begint met de grote kussens (die even groot zijn) en hiervan eentje in iedere hoek legt. Als je nog meer kussens hebt, kan je ze verder verspreiden over de bank. 

kussens op een bank combineren

Daarna kan je voor deze grote kussens lagen creëren door er kleine kussens voor te plaatsen. Je kunt kiezen voor kussens die een beetje bij elkaar passen voor een nette look. Maar het kan ook juist leuk zijn om voor kussens te kiezen die niet bij elkaar passen, als je van een speelse en gedurfde look houdt.

Zo, met deze tips kan je kussens combineren op de bank. Verder kan je helemaal los gaan met het stylen van je kussens en kan jij straks volop genieten van je prachtige bank met kussens!