kinder kamer trends 2021

Een kinderkamer is natuurlijk een van de leukste kamers in huis om in te. Eigenlijk kun je daar namelijk helemaal je eigen gang gaan, zolang het maar in de smaak valt van je kind. Een kinderkamer moet uitdagen en een fijne plek zijn om in te vertoeven. Welke trends daar in 2021 voor moeten zorgen, lees je hieronder.

Natuurlijke kleuren, materialen en motiefjes

Een duidelijke trend voor de kinderkamer zijn de zogenaamde natuurlijke kleuren materialen en motiefjes die worden gebruikt. Denk hierbij aan materialen als hout, jute, rotan of riet, Botanische prints of een jungle-thema zijn ook heel erg 2021. Zo is de jungle thema kamer erg populair. Dit zie je terug in behang, muurstickers, posters, vloerkleden en accessoires om jouw jungle-kinderkamer helemaal af te maken.

De kinderkamer moet de fantasie prikkelen en uitnodigen tot spelen

Vooral bij jongere kinderen moet een kinderkamer de fantasie prikkelen en is er behoefte aan een speelruimte in de kamer. Als je er de ruimte voor hebt, is het goed om hier een speciale hoek in de kamer voor in te richten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de ruimte ‘af te scheiden’ door daar een vloerkleed op de grond te leggen. Kinderen zijn meestal erg creatief in het verzinnen van activiteiten, maar je kunt ze natuurlijk altijd helpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heuse werkbank in de kinderkamer?

Dit zijn de populaire kleuren voor en kinderkamer in 2021

Naast de inrichting van de kinderkamer is het ook belangrijk om na te denken over de kleuren die je gaat gebruiken. In 2021 kiezen steeds meer mensen pasteltinten of diepe kleuren. Denk daarbij aan roest oranje, donkergrijs, lichtgroen, beige, warmbruin of oudroze. Vooral oudroze is een favoriet, vooral in combinatie met bruin en mintgroen.

Ook in de kinderkamer wordt duurzaamheid steeds belangrijker

kinderkamertrends 2021

Een trend die we overal groter zien worden en dus ook bij kinderkamers, is duurzaamheid. In de kinderkamer kun je dat doorvoeren door materialen te gebruiken zoals rotan en hout (en sluit dus aan bij de trend die we hierboven beschreven), maar ook door gebruikte meubels op te knappen tot iets persoonlijks.

Meubels die lang mee kunnen zijn ook erg duurzaam

En wat dacht je van meegroei meubels die meegroeien met je kindje en die je dus langere tijd kunt gebruiken? Waar ouders het vroeger leuk vonden om de spullen voor de kinderkamer nieuw te kopen, gaat men nu juist op zoek naar uniek, gebruikt meubilair. Het is een superleuke uitdaging om daar een mooi geheel van te creëren en natuurlijk erg duurzaam. Kies hierbij ook natuurlijke stoffen zoals organisch katoen, linnen en jute wol. 

De genderneutrale kinderkamer

Genderneutrale kinderkamers zijn ook een belangrijke trend in 2021. Dat is behoorlijk praktisch, want je bent veel vrijer in de keuze van kleur en accessoires. Mix & match op de genderneutrale kinderkamer!⁠ Door een koele tint als grijs te gebruiken in de ruimte creëer je rust. Maar je wilt het ook niet saai maken en daarom kan het heel mooi zijn om een warme tint toe te voegen. Denk hierbij aan caramel of roestbruin met houtkleurige accessoires, wat de kamer net iets levendiger maakt!

Luxe in de kinderkamer

Een babykamer trend die je in 2021 ook steeds vaker terug ziet, is een trend die meer luxe laat zien. Chique zwarte of antraciete meubels, gecombineerd met veloursstoffen. Het materiaal is zacht en daarom geliefd bij kindjes, en ziet er chique uit door de glans. De stof wordt gebruikt voor plaids, kussens, poefs en zelfs gordijnen. Passend bij deze trend zijn zwarte meubels met leren handgreepjes. Door donkere meubels te combineren met warme tinten, ontstaat er een knus en intiem geheel!

Terug van weggeweest: behang met leuke prints. Je kunt hierbij kiezen om een muur te voorzien van een prachtig behang of durf je de hele kamer aan te pakken? Let bij dat laatste wel op dat de kamer niet te druk wordt. Je kunt ook een grote plank voorzien van een tof behang en het paneel ophangen of neerzetten op de babykamer. Zo hoef je niet meteen de hele kamer te behangen, daarnaast behang je het paneel zo weer met een nieuw behang. Hierdoor kun je blijven spelen met de inrichting van de kinderkamer!

Kinderen zijn gek op dieren, dus waarom zou je deze niet terug laten komen in het behang? Ook dit is een trend die je steeds vaker terug ziet komen in het interieur van de kinder slaapkamer. Jungle Dieren, dieren uit het bos, maar ook pooldieren; allemaal erg populair in de kinderkamer en dus op het behang dat daar wordt gebruikt. Combineer deze met zachte pasteltinten of juist warme en diepe kleuren zoals we hierboven omschreven.