accessoires wonen

Elk jaar verschuivende trends in ons interieur, maar eigenlijk heb je daar vooral mee te maken als je nieuwe meubels gaat kopen. Aangezien je dat niet elk jaar doet, gaan dus veel woontrends aan je voorbij. Maar kun je ook niet op een andere manier toch een beetje meegaan met de laatste trends, zonder dat je meteen een heel nieuw meubilair moet aanschaffen? Natuurlijk wel! Dit kun je doen door naar je woonaccessoires te kijken. Merken als Ferm Living beschikken over de laatste accessoire trends, waarmee je met een klein budget je interieur toch een andere feel kunt geven. Lees je mee om te kijken welke woonaccessoires populair gaan worden dit najaar?

Grote planten doen het altijd goed in huis. Ze geven kleur aan je interieur en bovendien maken ze de inrichting van je woning stukken natuurlijker. Ze zijn ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit in de ruimte. Wat wil je nog meer? Ga voor een of twee grote planten en kies er mooie bakken voor, zoals de Ferm Living plantenbakken. Combineer verschillende planten voor een extra levendig effect. 

Ben jij er wel van, om de natuur in huis te halen? Kijk dan eens naar riten voorwerpen, want die zijn ook weer helemaal hot. Riet heeft van nature een gezellige en warme uitstraling. Rieten manden zijn daardoor een geliefd woonaccessoire. Dit type mand heeft nog een voordeel: naast een gezellige uitstraling zorgen ze er ook voor dat je gemakkelijker en sneller je spullen kunt opbergen. Ze zijn mooi, gezellig én praktisch.

Je woning wordt mooier als je de juiste woonaccessoires weet te vinden. Dat kunnen gewone artikelen zijn zoals kussentjes of leuke manden. Maar je kunt ook gaan voor echt bijzondere accessoires, zoals een mooi kunstwerk. Deze kun je uiteraard in de meest uiteenlopende stijlen vinden, en dus kun je voor elke inrichting het juiste kunstwerk vinden.

Natuurlijke elementen in huis zijn zullen in het najaar van 2021 ook een grote trend worden. En hier kun je met je woonaccessoires natuurlijk perfect op inspelen. Denk niet alleen aan kamerplanten, maar bijvoorbeeld ook aan het gebruik van natuurlijke materialen en natuurlijke kleuren. Er is online genoeg inspiratie te vinden voor accessoires die hier goed bij passen.

accessoires wonen

De binnenverlichting in het najaar van 2021

Wat betreft verlichting zien we dat het combineren van verschillende woonstijlen de grote trend is. Wat dacht je bijvoorbeeld van industriële lampen gecombineerd met vintage meubelen? Zo creëer je een geheel eigen karakter met je lampen en je meubels. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer leuke, verrassende combinaties te bedenken. Op die manier creëer je eenvoudig een heel eigen look. 

Een van de grote trends voor dit jaar is het zogenaamde ‚wereldhuis.’ Dit is een huis met een mix aan verschillende stijlen en culturen. Denk aan een groot Oosters tapijt met een moderne tafel gecombineerd met een Scandinavische bank. Het mixen van prints en materialen met elkaar, zoals messing en beton, past ook bij deze woontrend. Je kunt hierbij ook denken aan een salontafel met een mooi koeienkleed eronder en de juiste accessoires. Zo creëer je een fijne plek om te relaxen. Ben je een echte wereldburger en wil je deze trend toevoegen aan je interieur? Begin dan met het maken van een moodboard. Zo zie je meteen welke kleuren, tinten en prints bij elkaar passen. Bedenk: hoe groter het contrast en verschil, hoe leuker het effect.