een speels interieur

Kan jouw woning nog wel een flinke dosis pit gebruiken? Ben je uitgekeken op je huidige woonstijl die misschien een beetje saai en oppervlakkig is? Dan is het inrichten van een speels interieur wellicht iets voor jou! De unieke samenstellingen en bijzondere materiaalsoorten geven je interieur een make-over, waardoor er van die saaie look niets meer te zien is. Hieronder vind je een aantal handige tips voor een speels interieur! 

1. Speels interieur: more is more

Hoewel een minimalistisch interieur vandaag de dag ontzettend populair is, is dit niet wat je zoekt als je jouw interieur een speelse look wilt geven. Die basic inrichting geeft dan wel rust, maar echt spannend is het niet. In een speels interieur kies je niet voor less is more, maar juist voor more is more! Wees niet bang om uit te pakken met veel woonaccessoires, om veel kleuren te gebruiken en om verschillende materiaalsoorten te combineren. In een speels interieur kan je niet los genoeg gaan!

2. Veel kleuren

Eén van de beste manieren om een speels interieur in te richten, is om veel kleuren in je interieur te verwerken. Vervang bijvoorbeeld die grijze bank door een geel exemplaar, en leg kleurrijke kussens op de bank in plaats van die saaie zwart-witte. Durf ook gerust verschillende kleuren met elkaar te combineren. Een blauwe muur met een roze bank? Gewoon doen! Natuurlijk mag je ook nog een paar basic kleuren in huis laten. Je woning hoeft er dus niet als een circus uit te zien als je dat wat teveel van het goede vindt.

Zo maak je een speels interieur

3. Prints en patronen in je interieur

Niet alleen kleuren doen het goed in een speels interieur, maar ook prints en patronen zijn onmisbaar. Denk aan strepen, stippen, bloemen, geometrische vormen en dieren. Er zijn tal van mogelijkheden! Net als dat er tal van manieren zijn om een print te laten zien. Wij denken spontaan aan een opvallend behang, bijvoorbeeld een bloemenbehang of behang met botanische print. Verder kan je natuurlijk ook accessoires met prints in je interieur verwerken. Denk aan leuke posters aan de wand of kussens met een opvallend patroontje.

4. Verschillende materiaalsoorten

Tenslotte passen de verschillende materiaalsoorten bij een speels interieur. De kussens op de bank zijn hier een goed voorbeeld van. In plaats van voor één materiaal te kiezen, kan je bijvoorbeeld velvet met katoen combineren. Een fluwelen bank is natuurlijk ook een mooie optie want deze valt direct op! Hou je van een fluffy stijl? Ook deze stijl kan je in je interieur verwerken. Of wat dacht je ervan om hout, bamboe en metaal te combineren? Deze combinatie lijkt misschien bont, maar vormt dikwijls een fraai geheel. Probeer het eens!

Zo creëer je een speels interieur